ОСТАННІ НОВИНИ

Свободівці Львова вимагають назвати аеропорт іменем Бандери

Львівський портал

|

З відповідним зверненням до прем`єр-міністра України виступив під час сьогоднішньої сесії голова фракції ВО “Свобода” Руслан Кошулинський.

Він наголосив, що на зустрічах депутатів з жителями Львова, городяни озвучили пропозицію назвати новозведене міське летовище іменем провідника ОУН Степана Бандери.

Свобода нагадує у зверненні, що практика присвоєння імен національних героїв важливим інфраструктурним об`єктам є загальновідомою та поширеною у світі – як аеропорт де Голля у Парижі, аеропорт Ататюрка у Стамбулі чи Кеннеді в Нью-Йорку.

“Степан Бандера для мільйонів українців мав вартість цілої армії, слава його революційних чинів впливала на українську націю з велетенською незламною силою, проте сучасні парламентарі та урядовці упродовж 20 років від дня проголошення незалежності так і не сформували ідеології державного забезпечення і не навчилися розуміти поняття “національна ідея” та “національна пам`ять” – зазначено у зверненні.

Відтак депутати від ВО “Свобода” вимагають надати аеропортові ім`я Степана Бандери.

Наприкінці засідання депутати мають проголосувати за це звернення.

Нагадаємо, раніше міський голова Львова звернувся з подібним листом до уряду і пропонував назвати аеропорт у Львові іменем короля Данила Галицького.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *