Вести бізнес в Україні важче, ніж у Гондурасі

Львівський портал

|

Україна у рейтингу сприятливості ділового середовища втратила за рік 3 позицій і перемістилася на 152-е місце. З таким показником країна опинилася в аутсайдерах списку між Ліберією (151) та Болівією (153).

Варто відзначити, що Гондурас, з яким часто люблять порівнювати Україну, знаходиться на 128 позиції списку. Рейтинг, який щорічно складає Світовий банк і Міжнародна фінансова корпорація (IFC) охоплює 183 країни.

Найбільш сприятливою країною для бізнесу знову став Сінгапур, до першої трійки також увійшли Гонконг і Нова Зеландія. Замикають п`ятірку США і Данія. Останніми в рейтингу виявилися Республіка Конго (181-е місце), ЦАР (182-е місце) і Чад (183-е місце).

Серед країн колишнього СРСР найвище місце знову зайняла Грузія (16-е місце). За нею йдуть Латвія (21-е місце), Естонія (24-е місце) і Литва (27-е місце). Казахстан поліпшив свій результат відразу на 12 позицій, перемістившись з 59-го на 47-е місце. Білорусь опустилася на одну сходинку до 69-го місця, а Узбекистан з 150-го на 166-е місце. Цього року в рейтингу Doing Business-2012 Росія займає 120-е місце – між Кабо-Верде (119-е місце) і Коста-Рікою (121-е місце).

Доповідь Doing Business-2012 складається вже вдев`яте і охоплює 183 країни.

Під час дослідження вивчаються норми регулювання, що сприяють або перешкоджають розвитку бізнесу, і 11 етапів життєвого циклу компаній (створення організації, отримання кредитів, оподаткування і так далі).

Як повідомлялось, основні перепони, які заважають інвесторам працювати в Україні – це адміністративні бар`єри, нерозвинута інфраструктура та непередбачувана податкова система.

Про це заявив керівник податкової та юридичної практики у СНД з компанії “Ernst & Young” Петро Медведєв.

 

ТСН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *