ОСТАННІ НОВИНИ

На Конгресі у Львові зустрінуться фахівці з європейської інтеграції

Львівський портал

|

Делегати понад двадцяти локальних осередків ВГО «Українська асоціація європейських студій» (УАЄС) зустрінуться 20-22 жовтня у Львові на п’ятому Конгресі УАЄС. У конгресі також візьмуть участь дипломати, представники влади і міжнародних благодійних фондів, а також відомі дослідники у галузі європейської інтеграції.

Щороку Всеукраїнська громадська організація «Українська асоціація європейських студій» збирає своїх учасників-представників локальних осередків з понад 20 областей України. Метою цьогорічного дводенного конгресу буде експертне і наукове обговорення теми «Сім років членства східноєвропейських країн в Європейському Союзі. Підсумки і наслідки для України», підбиття підсумків роботи УАЄС, а також обговорення поточних та перспективних проектів УАЄС. Традиційними завданнями Конгресу є поліпшення рівня внутрішньої та зовнішньої комунікації УАЄС, обмін кращим досвідом з викладання та здійснення наукових досліджень у сфері європейських студій, а також налагодження робочих контактів між фахівцями з європейської інтеграції, владою та донорськими структурами.

Перший день Конгресу УАЄС буде присвячено обговоренню теми «Сім років членства східноєвропейських країн в Європейському Союзі. Підсумки і наслідки для України». В експертному обговоренні візьмуть участь представники інститутів ЄС та державних установ України, представник асоціації європейських студій з Чехії, відомі українські експерти, члени УАЄС, а також викладачі Львівського національного університету ім. Івана Франка.

На другий день конгресу заплановано дискусію за участю членів УАЄС, іноземних асоціацій європейських студій з сучасних проблем популяризації інформації про європейську інтеграцію, викладання і здійснення наукових досліджень з європейських студій у навчальних закладах України. Також планується обговорення досвіду роботи закордонних асоціацій європейських студій та кращих практик викладання та залучення студентів до дослідження процесів європейської інтеграції.

ВГО «Українська асоціація європейських студій» – провідна загальнонаціональна неприбуткова організація, що має на меті об’єднання викладачів євростудій та фахівців у сфері європейської інтеграції. Створена у 2006 р., УАЄС входить до Світової асоціації євростудій (ECSA-World).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *