ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська влада знову оголосила війну МАФам

Львівський портал

|

Завтра власники малих архітектурних форм планують передати депутатському корпусу Львівської міської ради письмове звернення, у якому проситимуть усіх представників фракцій підтримати МАФи, захистити їхні інтереси перед виконавчою владою та не дати їм «померти». Також у зверненні вони винесли пропозицію створити робочу групу щодо продовження договорів оренди МАФів, куди увійшли б міські депутати, чиновники та наші представники. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив голова громадської організації «Я – львів’янин» Андрій Антонищак.

Він заявляє, що міська влада вкотре розпочала інформаційну війну проти МАФів. Такі кроки, за словами А.Антонищака, спрямовані на знищення малого бізнесу у Львові, оскільки він найменш захищений. «У нашої міської влади чергове осіннє загострення. Втретє вони запускають інформаційну качку проти МАФів, аби знищити їх. Цей бруд, який вилив на нас Садовий про те, що ми незаконно продаємо алкоголь та тютюн, а особливо дітям, спрямований на те, щоб очорнити МАФи перед громадою. Але вони не подумали про наслідки», – сказав голова ГО «Я – львів’янин».

Андрій Антонищак нагадав, що на сьогодні діє ухвала №1470 від 27.12.2007р. зі змінами та доповненнями, а також “Перспективна схема розміщення МАФ у Львові та Правила розміщення малих архітектурних форм для здійснення підприємницької діяльності у Львові і порядок надання дозволів на розміщення об’єктів торгівлі, ресторанного господарства та сфери послуг у малих архітектурних формах”, де чітко вказана процедура продовження договорів та відмови у продовженні.

У грудні 2011 року закінчується термін дії 980 договорів оренди на земельні ділянки для обслуговування малих архітектурних форм. Зважаючи на умови договору, підприємці за 90 днів до закінчення його терміну мають право, за його словами, подати документи на продовження. «Багато підприємців власне уже подали документи на продовження договорів, але отримали відписки. Чиновники міської ради з невідомих причин надавали їм відписки, що буцімто відсутні процедури, що не прийнята ухвала і так далі. Виходить так, що чиновники відмовляються виконувати дію чинної ухвали», – сказав А.Антонищак.

Водночас голова місцевого відділення ВГО АППУ у Львові Ярослав Боднарь зауважив, що коли чиновники не продовжуватимуть договори з МАФами, то як мінімум чотирьом тисячам людям загрожуватиме звільнення з роботи. «Влада не хоче спілкуватися з малим бізнесом, вона лише імітує якісь громадські слухання невідомо з ким, не відомо про що, тощо, а потім формує у людей хибну думку про МАФи. Влада міста постійно плаче, що у них немає грошей, але водночас вона робить усе так, аби бюджет міста не наповнювався», – зазначив Я.Боднарь.

За його словами, щомісячно у скарбницю Львова йде тільки з оренди землі під МАФи понад 800 тис грн., а ще кожен МАФ сплачує за ліцензію на алкоголь – 8 тис грн. в рік, за ліцензію на тютюн – 2 тис грн. в рік, за торговий патент – 376 грн. в місяць, податок за найманого працівника – мінімально 550 грн. в місяць. «Якщо влада закриє МАФи, то вона не отримає до бюджету цих коштів. Вона просто дограється», – сказав голова місцевого відділення ВГО АППУ.

Андрій Антонищак також додав, що із закриттям МАФів постраждають і дистрибуторські компанії, які обслуговують місто, адже вони змушені будуть скоротити 40-70% своїх працівників. Також осторонь цієї проблеми не залишаться 70-80 представників львівських товаровиробників, які не є вельми популярними в інших областях. «Влада просто веде цілу кампанію щодо лобіювання розвитку супермаркетів» ,- сказав А.Антонищак.

Зі свого боку, голова координаційно-дорадчої ради при Львівській обласній держадміністрації Зеновій Бермес зауважив, що небажання міської влади іти на діалог з підприємцями, є нічим іншим, як знущання з малого та середнього бізнесу. А окрім того, такими діями місто в першу чергу шкодить і собі. «80% місцевої казни наповнюється за рахунок податків на заробітну плату. Ми звертаємось сьогодні до совісті місцевих чиновників, адже якщо вони повісять на бізнес ще якісь додаткові обов’язки, то просто вб’ють малий та середній бізнес і від цього постраждають всі», – сказав З.Бермес.

Відтак, завтра під час сесії Львівської міської ради власники МАФів апелюватимуть до здорового глузду депутатів, проситимуть підтримати їх, а також вкотре запропонують створити робочу групу щодо продовження договорів оренди МАФів, куди б увійшли міські депутати, чиновники та наші представники.

«Ніяких акцій протесту ми влаштовувати не будемо. Будемо діяти в рамках закону, але використовуватимемо усі можливі методи. Бо здаватися ми не збираємося, буде відстоювати свої позиції до кінця. Завтра ми передамо депутатам своє звернення, зачекаємо тиждень на якийсь месидж, після чого скоординуємо свої подальші дії», – сказав А.Антонищак.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *