Українці підтримують звільнення Тимошенко задля євроінтеграції

Львівський портал

|

Більшість жителів України вважає вирок Тимошенко необґрунтованим і підтримують її звільнення задля європейської інтеграції держави. Про це свідчать результати опитування, проведеного компанією Gfk Ukraine.

Згідно з даними опитування, 90% українців знають про вирок суду, винесений у справі екс-прем’єра Юлії Тимошенко, а 58% тих, хто знав про вирок, вважає його необґрунтованим.

Ще 50% вважають, що Президент України або його адміністрація чинили тиск на суддю у цій справі.  Також 47% підтримують звільнення Тимошенко задля підписання Угоди про асоціацію з ЄС, 31% проти.

«Дані попередніх опитувань, які свідчили про підтримку громадянами євроінтеграції, отримали ще одне підтвердження», – коментує Гліб Вишлінський, заступник директора GfK Ukraine. «Українці розділяють позицію Євросоюзу щодо справи Тимошенко, і схвалили б звільнення екс-прем’єра задля поступу в стосунках між Україною та ЄС».

В жодному регіоні частка тих, хто вважає вирок обґрунтованим, не перевищує частку тих, хто ставить його під сумнів. Лише на Сході ці частки однакові на рівні 40%. В усіх регіонах частка тих, хто вважає, що Президент і Адміністрація чинили тиск на суддю, перевищує частку тих, хто так не вважає. Лише на Сході частка тих, хто радить Президенту не зважати на тиск Євросоюзу (42%) перевищує частку тих, хто вважає оптимальним варіантом звільнення Тимошенко (34%).

Опитування було проведено з 17:00 до 21:00 18 жовтня 2011 року методом телефонних інтерв’ю з абонентами мобільного зв’язку (такими є 85% населення України дорослого віку).

Загальна вибірка опитування складає 600 респондентів у віці від 18 років. Вибірка є репрезентативною для населення України за статтю, віком, регіоном проживання та розміром населеного пункту. Максимальна статистична похибка вибірки складає 4%.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *