ОСТАННІ НОВИНИ

Українські та польські митники радились, як пришвидшити перетин кордону

Львівський портал

|

У Львівській митниці відбулась двостороння робоча зустріч керівництва Львівської митниці та Митної палати в м. Бяла Подляска (Республіка Польща). Участь у ній взяли керівники Денис Пудрик та Ремігіуш Возняк. Учасники обговорили актуальні питання співпраці на українсько-польському кордоні, зокрема в пункті пропуску «Рава-Руська – Гребенне». Було акцентовано увагу на підготовці відомств до «ЄВРО 2012», прискоренні процедур митного контролю товарів та транспортних засобів, збільшенні товарообігу через українсько-польський кордон. Про це повідомили у прес-службі Львівської митниці.

Сторони відзначили позитивні зміни, які відбулись останнім часом в їх роботі. Передусім це застосування системи раннього попередження про виникнення надзвичайних ситуацій на кордоні, проведення тренінгу з контролю в одному місці на польській території пункт пропуску «Рава-Руська – Гребенне».

Разом з тим учасники зустрічі дійшли згоди, що необхідно вживати додаткових заходів для пришвидшення перетину кордону в цьому пункті пропуску. Так, на думку українських і польських колег, треба запровадити спільну в обох пунктах пропуску смугу руху «зелений коридор», аби вивести із загального потоку автомобілі подорожніх, що не мають товарів для декларування, розробити систему інформування громадян про основні правила перетину кордону та про наявність черг у пунктах пропуску. Також доцільно запровадити окремі смуги руху для ватажних автомобілів без товару.

Крім цього, обговорили питання нововведень, метою яких є спрощення митних процедур. Денис Пудрик проінформував колег з Польщі про запровадження попереднього документального контролю в пунктах пропуску через державний кордон України, що дозволить до мінімуму скоротити кількість інстанцій безпосередньо в пунктах пропуску, скоротить час проходження митного контролю товарів. Своєю чергою пан Возняк повідомив, що найближчим часом в Польщі буде введено систему електронного зчитування маркування товарів при вивезенні їх за межі Євросоюзу з оформленням TAX-FREE, що теж скоротить час здійснення митних процедур.

Сторони дійшли порозуміння у багатьох питаннях, домовились про подальшу співпрацю та відзначили важливість таких спільних заходів.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *