ОСТАННІ НОВИНИ

На вихідних у Львові пройде фестиваль художнього тату

Львівський портал

|

У Львові відбудеться другий Міжнародний фестиваль мистецтва натільного живопису «LVIV TATTOO FEST – 2011». Протягом трьох днів, з 21 по 23 жовтня, у Львівському палаці мистецтв (вул. Коперника, 17) понад 30 майстрів з України, Італії, Німеччини, Росії, Польщі та Білорусі представлятимуть свою майстерність для відвідувачів фестивалю. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

«LVIV TATTOO FEST – 2011» – це масштабна подія у світі художнього татуювання, боді-арту та пірсингу. В Україні ця культура набирає обертів та має велику кількість прихильників, число яких постійно збільшується. Фестиваль засновано з метою підвищення культури художнього татуювання, боді-арту в нашій країні та за її межами.

Організаторами заходу виступили Студія мистецтва натільного живопису, художнього татуювання та перманентного макіяжу «Львівські чорнила» при підтримці Асоціації художнього татуювання та пірсингу України.

Художнє татуювання – це мистецтво, живопис на тілі людини, виявлення ідеологічних принципів та життєвих кредо у вигляді малюнків та написів на тілі. Як будь-яке мистецтво, татуювання має право на відкритість», – зазначили організатори фестивалю.

Окрім самої виставки, на фестивалі відбуватимуться конкурси та різноманітні цікаві заходи, які повинні сприяти зміні стереотипного мислення про натільний живопис, адже це мистецтво, якому понад 6000 років. Так, на фестивалі будуть проводитись конкурси робіт майстрів боді-атру та тату у більш ніж 10 номінаціях.

Також вдруге на території України відбудеться змагання у трьохгодинній дуелі «TATTOO BATL» на виконання найкращого татуювання, де візьмуть участь представники з різних держав.

Також на фестивалі, окрім виставки, відбуватимуться концерти відомих гуртів, танцмайданчики тощо.

Окрім мистецького спрямування, фестиваль має і благодійну основу. Тут відбуватиметься збір коштів на пересувний мамограф, аналога якого немає в Україні. Він буде проводити огляд жінок у віддалених районах Львівщини для попередження та виявлення захворювання раку молочної залози. Кошти збиратиме громадська організація «Незабутня Квітка». Загальна сума, яку необхідно зібрати для купівлі мамографа, – 7 млн. грн.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *