ОСТАННІ НОВИНИ

Діти отруюються змішаними енергетичними напоями, пивом та етанолом

Львівський портал

|

За останні роки суттєво зросла кількість алкогольних отруєнь серед дітей. Кожне третє отруєння – алкогольне. Про це повідомив завідувач реанімаційного відділення Львівської міської дитячої клінічної лікарні Ігор Лукасевич під час круглого столу  у «Львівській політехніці», інформує прес-служба Львівської міськради.

«Дитячий алкоголізм – це соціальна проблема. За останні 3 роки кількість випадків гострого отруєння алкоголем зросла. Ще у 2009 році алкогольні отруєння становили 16-18%, а  за 9 місяців 2011 року – це 22%. Кожне третє отруєння – алкогольне. Раніше у 70% випадках отруєння алкоголем фіксували у хлопців і 30% – у дівчат. Зараз це 50% на 50%. Таких дітей привозять групами по 3-4 особи. Вік отруєнь – 12-15 років. Отруюються змішаними енергетичними напоями, пивом та етанолом. Часто діти, які в 12-13 років потрапляють до нас з отруєннями, не знають таблиці множення, але добре орієнтуються в концентрації алкоголю в пиві. Треба вирішити питання продажу алкоголю по маршрутах, якими ходять діти або студенти», – наголосив Ігор Лукасевич.          

Нагадаймо, сьогодні, 18 жовтня,  у НУ «Львівська політехніка» відбувся круглий стіл «Містобудівне бачення та соціальні аспекти функціонування малих архітектурних форм у сфері роздрібної торгівлі та послуг у Львові» за участю представників виконавчих органів ЛМР, депутатів ЛМР, представників вищих навчальних закладів, шкіл, духовенства, ЗМІ.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *