ОСТАННІ НОВИНИ

Учасники круглого столу вимагають зменшення кількості МАФів у Львові

Львівський портал

|

За підсумками проведення круглого столу «Містобудівне бачення та соціальна аспекти функціонування малого бізнесу у сфері роздрібною торгівлі та надання послуг у місті Львові» була прийнята резолюція. Подаємо повний текст:

«Ми, представники освітніх закладів, медичних установ, громадськості та засобів масової інформації, обговоривши актуальні питання щодо наслідків встановлення малих архітектурних форм для вигляду та благоустрою міста та  пливу їх діяльності на здоров’я мешканців міста, беручи до уваги численні скарги та звернення з приводу порушень при функціонування малих архітектурних форм на територіях міста та випадків отруєння неякісними продуктами харчування та алкоголем серед молоді та студентства, зважаючи на перенасичення малими архітектурними формами території міста Львова, звертаємось до міського голови міста Львова та депутатів Львівської міської ради та пропонуємо:

Запровадити мораторій на встановлення нових малих архітектурних форм у центральній частині міста відповідно до чинного законодавства.

Зменшувати кількість малих архітектурних форм на території міста. В першу чергу оприлюднити функціонування  МАФ, які розміщені біля освітніх закладів, гуртожитків, на території студентських містечок.

Встановити обмеження для продовження функціонування МАФ з огляду на номенклатуру товарів: – торгівля алкогольними, слабоалкогольними напоями та тютюновими виробами біля освітніх закладів, гуртожитків, на території студентських містечок, у безпосередній близькості з житловими будинками; – врахування потреб мікрорайону та наявності в прилеглих кварталах торгівельних закладів з подібними групами товарів.

Розробити єдині вимоги до вигляду малої архітектурної форми, що функціонуватимуть у місті та вимоги щодо номенклатури товарів, що можуть реалізовуватись».

Нагадаємо, участь у круглому столі, який проходив у НУ «Львівська Політехніка», взяли представники духовенства, медики, освітяни, представники громадських організацій, представники вищих навчальних закладів міста, представники виконавчих органів, депутати міської ради.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *