ОСТАННІ НОВИНИ

Садовий не хоче, аби Котельник вчив львівських дітей боксу?

Львівський портал

|

Міський голова Львова Андрій Садовий вкотре став на перешкоді здоровим ініціативам з боку відомих львів’ян. Цього разу мер, провівши деякі маніпуляції з проектами ухвали міської ради, спричинився до відмови надати приміщення в оренду «Благодійному фонду Андрія Котельника». Як повідомив сьогодні на прес-конференції відомий боксер Андрій Котельник, він уже впродовж кількох років звертається до міської влади з проханням надати в оренду приміщення для влаштування оздоровчо-спортивного центру. Однак досі не отримав позитивної відповіді.

За словами А.Котельника, Фонд звернувся до комісії комунального майна та власності Львівської міськради із проханням надати у користування нежитлові приміщення загальною площею 506,1 кв. м на вул. Шафарика, 16-а для спортивно-оздоровчого центру терміном на 25 років та встановити плату за користування цим приміщенням у розмірі 1 грн на рік.

На сьогоднішній день приміщення, про яке йдеться, знаходиться в жахливому стані. Це фактично руїна, всередині котрої величезні купи сміття: биті пляшки, ящики, різний мотлох. За словами Котельника, знадобиться щонайменше з десяток разів машиною приїжджати, щоб все це вивезти. Місцеві мешканці сприймають ідею створення тут спортивного клубу позитивно, оскільки наразі в будівлі збираються бомжі й розпивають спиртні напої. Написи на стінах клубу також не свідчать про те, що тут осередок культурного життя району. 

А.Котельник розповів, що приміщення планують реконструювати в оздоровчо-спортивний центр, де б могли займатися різні вікові групи, зокрема, дитячі групи на безкоштовній основі.

«У спортивному центрі плануємо зробити зал для боксу, тренажерний зал, а також майданчик для занять фітнесом. Я згоден потратити свої гроші для того, щоб дітей забрати з вулиці і дати їм змогу займатися у секції. Звичайно, не кожен може бути чемпіоном. Але у залі набираються досвіду, духу спортивного. Спорт це дорога в майбутнє. Якщо місцева влада бореться з підлітковим алкоголізмом і запровадила, щоб після 10-ї години вечора не продавали алкоголь, то влада мала б підтримувати подібні ініціативи. Розумію, що спорт, зокрема, бокс не приноситиме таких заробітків, як це було б, коли здавати приміщення під ресторан чи диско-бар. Зал таких сум не буде заробляти для міста. Але й ми не просимо коштів у міста. Готові вкласти 150-200 тисяч доларів для того, щоб це приміщення привести до належного стану, бо ж воно зараз аварійне. Як розповів начальник місцевого ЖЕКу, це приміщення безгосподарське вже понад 15 років», – зазначив А.Котельник.

Проект ухвали про надання приміщення для «Фонду Андрія Котельника» на пільгових умовах був підготовлений до розгляду на минуле пленарне засідання міськради, проте з незрозумілих причин депутатам роздали інший проект ухвали, в якому вже не йшлося про пільгові умови. Хоча попередній проект погодили профільні комісії й він був підготовлений відповідним чином до прийняття. З ініціативи депутатів розгляд цього питання було перенесено.

«Депутатам роздали абсолютно протилежного змісту ухвалу, де приміщення передається в оренду на загальних комерційних умовах. Міський голова запропонував відразу ж варіант, що кожного року буде відбуватися відшкодування з міського бюджету за те, що ми платитимемо оренду. Але ми налаштовані серйозні кошти вкласти і не хочемо бавитися в лотерею – кожен рік чекати від сесії до сесії відшкодують нам чи ні. Не хочемо ходити й просити, адже сьогодні мер Андрій Іванович, а завтра може бути хтось інший», – зазначив керівник «Благодійного фонду Андрія Котельника» Петро Мисишин.

У фонді припускають, що приміщення, яке сьогодні знаходиться в занедбаному стані, хтось близький до мерії уже собі пригледів, тому й виникли непорозуміння з двома проектами ухвали.

«Пропозиція, яку виніс Садовий на сесію, прирівнюється до приговору. Але ми не відступимося від своїх намірів. Власне вибрали це приміщення, бо у районі не має спортивних, оздоровчих закладів, хоча навпроти школа, дитячий садок. Ми плануємо тут організувати безкоштовні заняття для дітей. У мене були пропозиції з інших міст зробити подібний боксерський зал. Зокрема, з Рівного, Тернополя, але я зі Львова і хочу цей зал зробити саме у Львові. Можливо хтось поклав око на це приміщення. Ми хочемо не на словах, а на ділі показати роботу. Вважаю, що боротьба з наркоманією, курінням та вживанням алкоголю серед молоді не повинна закінчуватися полум’яними виступами міського голови у ЗМІ. Наше завдання залучати молодь до занять спортом», – наголосив відомий боксер.

 

Довідка

З часу заснування «Благодійного фонду Андрія Котельника» було проведено вісім всеукраїнських дитячих турнірів з боксу серед дітей віком 12-14 років на призи Котельника, щорічно проводяться дитячі турніри по міні-футболу серед дворових команд. Також Фонд організовує літні тренувально-оздоровчі табори для дітей збірної Львівської області з боксу.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *