ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська облрада вимагає повернути “зимовий” час

Львівський портал

|

Львівська обласна рада звернулася до Верховної Ради України із заявою “Про зміну порядку обчислення часу». Депутати облради просять парламентарів повернути Україну у власний часовий пояс, а також звертаються до інших обласних рад, аби вони підтримали таке рішення.

«Така часова реформа не зрозуміла, оскільки відміняти переведення годинників потрібно навесні, а не восени. Фактично час в Україні залишається “літній”, він не повертається до астрономічного, випереджає український поясний на годину, на заходi України – на 1 годину 43 хвилини, та ще й збiгається (!) з колишнiм московським декретним часом. Отже, Україна відривається від західного цивілізаційного часопростору, у якому знаходиться більшість розвинутих країн світу, і опиняється в часопросторі Росії і Білорусі” – наголошують депутати Львівської облради.

Автори документа вказують на те, завдяки постанові Верховної Ради “тепер в Україні взагалi зникає власний часовий пояс та збільшується часовий розрив з Європою, який, окрім того, залежно від сезону, коливатиметься від двох до п’яти годин”.

“Економісти застерігають, що таке невиважене рішення призведе до падіння торгової активності на українських біржах через збільшення періоду розриву в торгах з американськими біржовими майданчиками. Знову український ринок закінчуватиме роботу до відкриття біржових торгів у США, Канаді, Бразилії, інших американських країнах. Спеціалісти в галузі ІТ наголошують, що суттєві проблеми виникнуть через те, що операційні системи і деякі програмні продукти передбачають переведення годинників на годину назад в останню неділю жовтня. Фахівці-медики стверджують, що в останню неділю жовтня Україна щороку поверталася до свого поясного часу, саме до нього найкраще пристосований наш органiзм” – наголошує Львівська обласна рада і просить Верховну Раду скасувати постанову “Про зміну порядку обчислення часу на території України”.

Водночас деякі депутати під час обговорення вимагали дати доручення відповідним комісіям обласної ради, щоби підготувати на наступне сесійне засідання проект щодо переходу на локальний час.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *