ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська облрада виступила проти пенсійної реформи

Львівський портал

|

Львівська обласна рада виступила проти пенсійної реформи. Депутати ухвалили  заяву до Президента України  та Верховної Ради України, в якому називають цей документ антиконституційним і таким, від якого постраждають найбільш вразливі категорії пенсіонерів. За цю заяву проголосували 73 депутати облради.

«Верховна Рада України, всупереч здоровій логіці та  низці положень Конституції України, ухвалила Закон України  № 3668-17 “Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи”. А вже 9 вересня 2001 року цей закон терміново  був підписаний Президентом України і опублікований в засобах масової інформації. Прийнятим законом закладено  зменшення пенсійних виплат в  середньому на 300 грн. для кожного пенсіонера, шляхом розрахунку пенсій на основі показників кризового 2009 року. Очевидно, що від цього постраждають найбільш вразливі верстви пенсіонерів” – зазначено у заяві.

Як зазначають депутати облради, цим документом підвищено пенсійний  вік для жінок до 60 років, для  чоловіків – держслужбовців –  до 62 років; піднято страховий стаж викладачам та науковцям: до 30 років для жінок та 35 – для чоловіків, що є грубим порушенням статей 22, 24 Конституції України, якими заборонено звуження змісту та обсягу існуючих  прав і свобод громадян України.

“Як  наслідок, українцям встановлено  пенсійний вік, до якого більшість з них просто не доживе, та зменшено пенсії у спосіб втрати додаткових нарахувань. Цей закон абсолютно несправедливо  поділяє пенсіонерів на “білих”  і “чорних”. Так як нові норми  вступають в силу з 30 вересня цього  року, то всі ті, хто вийде на пенсію після цієї дати, будуть у набагато гіршому матеріальному становищі, аніж ті, хто став пенсіонером навіть на день раніше” – вказано в заяві.

Обласна рада зазначає, що вже у жовтні близько 3 тисяч мешканців  Львівщини, які вийдуть на пенсію, відчують на собі це “покращення життя  вже сьогодні”, яке їм обіцяв Віктор Янукович. Загалом же, на Львівщині, відповідно до даних статистики, щороку на пенсію виходять близько 38 тисяч громадян.

“Львівська обласна рада заявляє,  що ця реформа є нічим іншим, як пограбуванням українського народу, оскільки  в майбутньому передбачає позбавлення більшої частини українців засобів для життя при досягненні пенсійного віку. Також Львівська обласна рада звертається до Верховної Ради України та Президента України – з вимогою негайної розробки справжньої пенсійної реформи в межах широкої реформи економіки України” – вказано у заяві.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *