ОСТАННІ НОВИНИ

Україна і Польща поставлять оперу до Євро-2012

Львівський портал

|

Спільний українсько-польський проект з`явиться на сцені Національної опери до Євро-2012. Про це повідомив генеральний директор Національного театру опери та балету ім.Т.Шевченка Петро Чуприна на прес-конференції у Києві.

“15 грудня на сцені нашого театру відбудеться прем`єра опери Кароля Шимановського “Король Рогер”. Це не лише одна з найвідоміших і найцікавіших опер польського репертуару. Вона має авторитет і у світі”, – підкреслив П.Чуприна. За його словами, проект здійснюється разом із Польським інститутом у Києві. Вистава вийде у копродукції – в ній візьмуть участь симфонічний оркестр Національної опери, капела “Думка” під орудою Євгена Савчука, польські солісти та диригент.

“Прем`єра стане першим етапом знакового проекту, приуроченого до події європейського і світового значення – до Євро-2012. До цієї події ми підготуємо оперу у сценічному втіленні”, – підкреслив П.Чуприна. Він зазначив, що польська сторона погодилася взяти на себе значну частину фінансових витрат з реалізації проекту у повному сценічному форматі.

Укрінформ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *