ОСТАННІ НОВИНИ

Львів`яни хочуть бачити у Верховній Раді три партії

Львівський портал

|

Якби вибори до Верховної Ради відбувались наступної неділі, по 18,2% львів’ян підтримали б Батьківщину, Фронт змін та Свободу. Про це йдеться у дослідженні соціологічної групи “Рейтинг”. Водночас соціологи зазначають, що ці дані приведені серед тих, хто має намір взяти участь у виборах.

Крім того, за партію УДАР готові голосувати 7,2%, Громадянську позицію – 6%, Нашу Україну – 5,8%, Партію регіонів – 4,1%, КПУ – 1,5%, по 1,4% – Європейську партію, за Україну! та Народну партію. Інші партії підтримали б близько 4% виборців. Не підтримали б жодну партію 5,6% виборців, не визначились – 7,3%.

Водночас автори опитування підкреслюють, що рейтинг Батьківщини постійно коливається в межах від 18 до 20%, рейтинг Фронту змін – незначно зріс. Проте, найвідчутніших втрат зазнала Свобода, підтримка якої зменшилася з 24 до 18%.

А найбільше у відсоткових значеннях додав УДАР, рейтинг якого з травня виріс вдвічі (з 3 до 7%). Відбулося це паралельно з падінням показників Свободи.

Наша Україна, після рекордного падіння у березні, поступово відновлює підтримку. Відбулося це також паралельно з падінням показників Свободи. Наразі партія Наша Україна досягла показників, які фіксувались перед місцевими виборами (6%).

Рейтинг Громадянської позиції зростає з кожним заміром. Ще на початку року за партію А.Гриценка були готові проголосувати лише близько 2% виборців, у березні – 4%, у травні – 5% та у жовтні – 6%).

Дещо додала і Партія регіонів, чому частково сприяли перетоки від Сильної України, яку не було включено до списку на голосування. Рейтинг самого С.Тігіпка впав з 5 до 3%, паралельно зменшилась і довіра до політика з 19% до рекордно низьких 12%.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *