ОСТАННІ НОВИНИ

Ярмарок можливостей людей літнього віку відвідало 2 тисячі осіб

Львівський портал

|

Ярмарок можливостей для літніх людей відвідало 2 тисячі осівб, повідомляє прес-служба Львівської міськради.

Для того, щоб представити старшим людям їхні можливості у Львові, вчора відбувся Ярмарок можливостей для літніх людей, організований Об’єднанням «Самопоміч». Під час Ярмарку пенсіонери ознайомились з роботою громадських організацій, центрів, спілок і клубів, які працюють зі старшими людьми. Загалом у Ярмарку взяло участь близько 30 організацій-учасників. Також на Ярмарку учасники могли отримати експрес-юридичну консультацію, взяти участь в майстер-класах.

Спеціально до Ярмарку можливостей «Самопоміч»  видала безкоштовний довідник для пенсіонера, в якому зібрана уся необхідна інформація.

«Літні люди могли ознайомитися з роботою громадських організацій, спілок, союзів, товариств, освітніх програм, які багато чого роблять для них, але про це є брак інформації. Окрім цього, вони ознайомилися зі своїми новими можливостями: де можна займатися бадмінтоном, як можна проводити свій вільний час в творчій студії «Творчі пенсіонери», де можна послухати цікаві лекції по катехизації, записатись в хор, послухати лекції на історичні теми, навчитися працювати на комп’ютері. І найосновніше, де отримати кваліфіковану юридичну і соціальну допомогу», – каже керівник напрямку з роботи з літніми людьми об’єднання «Самопоміч» Людмила Гришко.

«На Заході активне життя пенсіонерів дуже популярне. Вони збираються разом, у різні групи. Ця практика є дуже поширена. На жаль, в Україні ситуація зовсім інша. Часто після виходу на пенсію людина залишається сам на сам зі своїми проблемами. Самотність, виснаженість і відсутність спілкування призводять до багатьох проблем. Саме громадські організації за кордоном беруть на себе роль організаторів дозвілля старших людей. «Самопоміч» вирішила відтворити цей досвід у Львові», – каже керівник об’єднання «Самопоміч» Наталя Міхнова.

Детальнішу інформацію можна отримати за телефонами 297-1000 або за тел. 097-20-999-80, Людмила Гришко, керівник напряму «Робота з літніми людьми».

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *