ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні виник дефіцит іномарок

Львівський портал

|

Автодилери України фіксують рекордні обсяги продажів. Так у січні-вересні попит на авто виріс на 48% в порівнянні з аналогічним періодом 2010 року, причому навіть в сегменті преміум-класу, де зростання склало 14% від загальної кількості проданих авто, тоді як у попередні роки – не більше 10%.

Гендиректор Всеукраїнської асоціації автоімпортерів і дилерів Олег Назаренко пояснив тенденцію тим, що влітку ажіотаж почався у зв`язку з розмовами про майбутнє підвищення мит на імпортні авто до 47%, а пізніше у населення додалися валютні побоювання, пише Сегодня.

«Як тільки повідомили, що в уряду США проблеми і долар може обвалитися, а НБУ почав активно підтримувати гривню, українці побігли вкладати валютні накопичення в авто – в гривню вже ніхто не вірить. Розмітають будь-які марки і моделі. Автоімпортери були до цього не готові, утворилися черги. Раніше депутати та інші “віпи” просили мене дістати знижку, тепер – дістати машину без черги», – розповів Назаренко.

Як повідомлялось, українці купили у вересні 21,2 тис. автомобілів, що на 43% більше, ніж у вересні 2010 року, і дещо більше, ніж у серпні поточного року.

ТСН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *