Ірина Фаріон започаткує академічні майстер-класи

Львівський портал

|

20 жовтня стартує авторський проєкт Ірини Фаріон «Академічні майстер-класи: від книги – до мети». Проєкт передбачає щомісячне запрошення відомих науковців та митців із презентацією своїх книг та мистецьких творів. У пору інформаційної заблокованости української науки та мистецтва такі зустрічі мають на меті доносити до зацікавлених інформацію про наукові та мистецькі новинки та формувати інтелектуально-мистецькі середовища.

«Центром цього дослідження, – за словами Ірини Фаріон, – є давні слов’янські українські імена як вияв світогляду наших предків. В найкращому випадку зміна імени – це модифікація культури, в найгіршому – її зрада. Називання – це далеко не називна справа. Це духовний вектор розвитку нації. Ім’я – найсуттєвіший словесний знак у пізнанні народу. З огляду на це, праця професора Павла Чучки – це реконструкція мислення наших предків. Що може бути цікавіше, як проникнути у цю таємницю».

Першим гостем буде професор Ужгородського університету Павло Чучка, автор унікальних словників «Прізвища закарпатських українців. Історико-етимологічний словник», 2005 та «Слов’янські особові імена українців. Історико-етимологічний словник», 2011. За подвижницьку працю науковця нагороджено орденом  «За інтелектуальну відвагу» 2005.

Зустріч відбудеться 20 жовтня, у четвер, о 16 год. у головному корпусі НУ «Львівська політехніка», вул. С. Бандери, 12, авд. 210.

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *