ОСТАННІ НОВИНИ

Один з львівських банків залучив 400 млн євро іноземних інвестицій

Львівський портал

|

“Кредобанк”, що зареєстрований у Львові, підписав угоду про влиття майже 400 млн євро іноземного капіталу. Про це за підсумками проведення ХІ Міжнародного економічного форуму повідомив голова Львівської облдержадміністрації Михайло Цимбалюк.

За його словами, підписана угода стала одним з найуспішніших проектів залучення інвестицій в економіку області, який обговорювали на цьогорічному економічному форумі в Трускавці.

Окрім того, під час переговорів з представниками офіційних іноземних делегацій на форумі було домовлено про різностороннє співробітництво з країнами Сходу та Євросоюзу.

Зараз продовжуються переговори щодо підписання конкретних контрактів та договорів. Ми домовились з представниками Китаю провести в одній з їхніх провінцій бізнес-форум. Вони хочуть зробити обмін бізнес-делегаціями і культурний. В лютому Львівщина презентуватиме себе в посольстві України в Китаї. Окрім того, з польськими сусідами з Підкарпатського воєводства ми домовились, що вони лобіюватимуть через Євросоюз спільний проект по екології. Також завершується переговорний процес щодо реалізації австрійського проекту — проектування об`єктів майбутньої зимової Олімпіади”, – зазначив М. Цимбалюк.

Іноземних інвесторів під час неофіційних зустрічей також цікавило питання видобутку сланцевого газу на території України. Зокрема, представників американської делегації цікавила позиція місцевої влади і прозорість проведення тендерів.

“Ми за відкритість тендерів, але це відноситься до компетенції центральних органів влади. Ми також хочемо бачити заключення фахівців по екології та навколишньому середовищі щодо впливу видобутку газу. Я запросив фахівців провести семінар, щоб продемонструвати сучасні технологгії видобування сланцевого газу і який це дасть економічний та екологічний ефект”, – додав голова Львівської ОДА.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *