ОСТАННІ НОВИНИ

Україна стоїть напередодні серйозних потрясінь –Яценюк

Львівський портал

|

Україна стоїть сьогодні напередодні серйозних потрясінь, але за два роки перебування у владі керівництво країни так і не запропонувало шлях її розвитку. За це несе відповідальність персонально президент України, в руках якого перебуває уся повнота влади. Про це сказав лідер політичної партії «Фронт Змін» Арсеній Яценюк на прес-конференції в Дніпропетровську 15 жовтня, повідомляє прес-служба партії.

«Ми напередодні нового циклу соціально-економічної кризи. І сьогоднішня влада ще не усвідомлює, що очікує країну в найближчий час. Я кажу про реальні світові проблеми, які пов’язані з економічним падінням у провідних країнах, про неможливість України запозичити дешево і в великих обсягах, про фактично зупинені перемовини з МВФ. В України немає грошей фінансувати соціальні виплати, в державі знищений або пішов у тінь малий і середній бізнес», – підкреслив Арсеній Яценюк.

На цьому фоні влада вносить у парламент Програму соціально-економічного розвитку країни, яку можна назвати «документом економічного безглуздя». «Понад 500 сторінок тексту. Жодних цілей, жодних засобів їх досягнення», – зазначив лідер «Фронту Змін».

«Ми внесли свої доволі чіткі пропозиції до даної програми і будемо вимагати в другому читанні розглянути і врахувати ці пропозиції. Основна пропозиція полягає в наступному: Кабінет міністрів, який протягом останніх двох років навіть не затвердив програму дій уряду, зобов’язаний взяти передвиборчу програму президента Януковича з 18 сторінок і виконати те, що записано хоча б на одній з них», – повідомив Арсеній Яценюк.

Депутати «Фронту Змін», за його словами, також внесли свої поправки до закону України про державний бюджет на 2012 рік. Основні вимоги полягають у скороченні витрат на утримання органів державного управління до рівня 2009 року: «При цьому мінімальний обсяг економії складе 11 млрд грн. Для цього потрібно, зокрема, скасувати пільги для всіх народних депутатів, державних чиновників, продати державні резиденції, скоротити автопарк чиновників на 50%».

«Ми вимагаємо сьогодні від уряду жорстких засобів економії. Країна, 78% населення якої, яка за даними ООН, перебуває за межею бідності, не може утримувати такий державний апарат і витрачати на президента України на один день стільки, скільки заробляє за місяць майже 700 українців», – підкреслив лідер «Фронту Змін».

Арсеній Яценюк нагадав, що опозиція наполягає на проведенні спеціального засідання Верховної Рад за участі президента, прем’єр-міністра і всього уряду. «На цьому засіданні президент повинен чітко висловити своєї бачення, куди рухається країна у найближчих три роки –  до закінчення терміну його повноважень, а також відзвітувати, що він зробив за останніх два роки», – сказав він, додавши, що наразі президент і парламентська більшість ігнорують цю вимогу опозиції.  

«Країна напередодні серйозних потрясінь. При цьому вона не має шляху розвитку. І за це несе відповідальність персонально президент України. Саме тому ми розпочали всеукраїнську акцію «Україна проти Януковича», – підсумував лідер «Фронту Змін».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *