ОСТАННІ НОВИНИ

Освітяни Львова виступають за закриття торгових закладів біля шкіл

Львівський портал

|

Освітяни Львова також стурбовані ситуацією в Україні, та у Львові зокрема, щодо поширення дитячого алкоголізму. Сьогодні занепокоєння всіх учасників навчально-виховного процесу викликає недостатня культура підростаючого покоління щодо свого здоров’я, тому освітяни підтримують ініціативу заборони продажу алкоголю і тютюну дітям, а також пропонують заборонити встановлювати торгові крамниці біля закладів освіти. Про це інформує прес-служба Львівської міськради.

«Формування потреби дитини у здоровому способі життя, виховання поваги до свого здоров’я – це найбільш правильний шлях до збереження здоров’я нації», – розповідає в.о. начальника управління освіти Катерина Гороховська.

«Питання тютюнопаління, алкоголізму та наркоманії, на жаль, зараз є дуже актуальними. Учителі біології, хімії на уроках постійно наголошують на шкідливому впливі токсичних речовин на дитячий, підлітковий організм. Найбільший вплив ці речовини мають на нервову, кровоносну системи, органи дихання, травлення, шкіру. На засіданнях методичних об’єднань вчителів хімії, біології педагоги постійно піднімають питання щодо заборони продажу та розповсюдження слабоалкогольних, нікотинових речовин дітям шкільного віку. Ми підтримуємо міську владу Львова щодо встановлення заборони продажу алкоголю і тютюну дітям, щодо заборони встановлення торгових точок поблизу навчальних закладів. Навчальні екскурсії для учнів 10-11 класів у музей патанатомії Львівського національного державного медичного університету наглядно переконує підлітків, до чого призводять шкідливі звички», – розповідає Григорій Нич, голова методичного об’єднання вчителів біології Личаківського району.

Як поінформували мешканці вул. Пулюя,9 «гарячу лінію міста», на вул. Науковій біля школи №45 було зафіксовано випадок продажу алкоголю неповнолітньому о 22.40 год в одному з магазинів.

Нагадаємо, як інформувалось раніше, за 9 місяців цього року у реанімаційне відділення міської дитячої лікарні з алкогольним отруєнням потрапило 26 дітей. 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *