ОСТАННІ НОВИНИ

300 військових ліцеїстів прийняли присягу у Львові

Львівський портал

|

Сьогодні у Львові, у день святкування Покрови Пресвятої Богородиці, яка є водночас небесною патронесою українського козацтва, за традицією відбулася церемонія складання Урочистої обіцянки 300 першокурсниками Львівського державного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут. Про це повідомляє Західний регіональний медіа-центр Міністерства оборони України. 

Цей ритуал вже багато років відбувається в один і той же день на площі біля пам’ятника Тарасові Шевченко. У цей святковий день до пам’ятника великому Кобзареві, привітати вихованців ліцею зібралися близько 2000 осіб. Численна батьківська громада, представники органів влади міста та області, духовенства та громадських організацій. Не завадила проведенню урочистого ритуалу навіть злива.

Після проголошення урочистої клятви ліцеїстом першого курсу О. Альошиним, юнаки  продемонстрували свою вправність у стройовому вишколі та виконанні пісенно-стройової композиції.

«Ваша клятва, у якій є слова про вірність, мужність та відданість справі захисту Батьківщині має йти від серця та бути вам орієнтиром у подальшому житті. Наш ліцей знають не тільки в Україні, але й далеко за її межами. Будьте гідними та примножуйте славу нашого навчального закладу», – наголосив у промові директор ліцею полковник Роман Саляк.

Уперше за багато років у Львівському військовому ліцеї відбувся такий великий набір. Це пов’язано із поверненням до освітньої програми розрахованої на 11 років навчання. Серед трьох сотень першокурсників найбільше хлопців із Львівської, Вінницької, Тернопільської та Хмельницької областей. А загалом, до цьогорічного набору до лав ліцеїстів увійшли юнаки з 17 областей України, що свідчить про популярність львівського військового ліцею серед молоді. Серед вихованців-першокурсників є четверо сиріт, 25 – напівсироти, 29 дітей з неповних родин, 7 хлопців – із сімей ліквідаторів аварії на ЧАЕС.

Спілкуючись із представниками ЗМІ, директор ліцею полковник Роман Саляк розповів, що новий навчальний рік у ліцеї розпочався за графіком. Першокурсники отримали новенькі однострої, виготовлені по мірці для кожного особисто. Ще під час вступних іспитів у кандидатів на навчання були зняті розміри, і до визначної дати кожен ліцеїст, окрім камуфльованого повсякденного однострою, отримав комплект чорної парадно-вихідної уніформи. А ті, хто буде задіяний у підрозділі почесної варти ліцею, або займатиметься у художніх гуртках – отримали ще й білу парадну уніформу. До слова, понад 100 першокурсників вже увійшли до оркестру, хору та танцювального колективу ліцею.

Після вступних випробувань юнаки оселилися у зручних, завчасно відремонтованих приміщеннях. Від початку занять, окрім опанування предметів навчання, хлопці посилено тренувались у стройовому вишколі, як індивідуальному, та й у складі підрозділів. До того ж за півтора місяці першокурсники вивчили права та обов’язки ліцеїста, статути ЗС України та інші нормативні документи, що стосуються регулювання їхнього навчання та повсякденної діяльності у ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою.

На даний час у Львівському державному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою навчається 430 юнаків з 19 областей України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *