ОСТАННІ НОВИНИ

Перевернута під Львовом вантажівка зі шкідливими речовинами забруднила повітря

Львівський портал

|

 Завершено дослідження проб атмосферного повітря на вміст бензолу, відібраних в селі Дідилів Кам‘янка-Бузького району. Про це повідомляє СЕС у Львівській області.  

Проби атмосферного повітря були взяті у чотирьох точках з підвітряної сторони:

Перша точка – біля причепу автомобіля, що зазнав аварії. За отриманими результатами концентрація бензолу на рівні ГДК – 1,5 мг/м3.

Друга точка – 50 м з підвітряної сторони від автомобіля: концентрація бензолу в 1,3 рази перевищує ГДК  (1,9 мг/м3).

Третя точка – 100 м з підвітряної сторони від автомобіля: концентрація бензолу в 2,3 рази перевищує ГДК (3,4 мг/м3).

Четверта точка – 100 м від автомобіля по трасі Київ-Чоп в сторону Львова під час проведення аварійних робіт: концентрація бензолу в 2,5 рази перевищує ГДК  (3,8 мг/м3).

У пробі води з криниці господаря, на подвір‘ї якого зазнав аварію автомобіль, виявлене перевищення вмісту нітратів в 5,3 рази  (264 мг/дм3 при ГДК 50 мг/дм3); нітрити, аміак, хлориди нижче ГДК.

З метою подальшого моніторингу за вмістом шкідливих речовин в зоні аварії та в житловій зоні села Дідилів виїхали бригади в складі працівників санітарно-гігієнічних лабораторій облсанепідстанції та санепідстанції Кам’янко-Бузького району.

Нагадаємо, 13 жовтня близько 22.00 год. на автодорозі  Київ – Чоп в селі Дідилів Кам’янка-Бузького району водій вантажного автомобіля «Рено-Преміум» не впорався з керуванням, в’їхав в електроопору та з’їхав в кювет. В результаті ДТП водій автомобіля загинув на місці події. Про це повідомляє прес-центр ГУ МНСУ у Львівській області.

У вантажному автомобілі перевозився з міста Горлівки Донецької області в Республіку Польща мононітрохлорбензол загальною вагою 12 360 кг. Внаслідок пригоди відбулась деформація 26 бочок, витоку речовини в навколишнє середовище не було.

Для координації дій на місці події була направлена мобільна-оперативна група ГУ МНС України в Львівській області на чолі з начальником Головного управління генерал-майором служби цивільного захисту Сергієм Дмитровським та організовано виїзне засідання комісії ТЕБтаНС на чолі з першим заступником Голови Львівської обласної державної адміністрації Богданом Петрушаком.

Рух на автодорозі не припинявся. Особовим складом підрозділів МНС проводилась розвідка місця події, в радіусі 150 метрів від місця проведена евакуація 60 мешканців з прилеглих 16 житлових будинків, проведено роботи по заклеюванні пошкодженого тенту автомобіля  з метою зменшення можливого забруднення повітря. Разом з представниками СЕС відібрано проби ґрунту та води в тому числі і з криниць житлових будинків для дослідження.

Для проведення нейтралізації та вивезення хімічної речовини залучена аварійна бригада фірми «СіБудСистем» якою 05.56 год. розпочато роботи з перевантаження бочок на інший автомобіль. О 7.10 год. роботи по перевантаженню закінчено.

Всього для проведення аварійних робіт залучено 70 людей та спецтехніку.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *