ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові пройде виставка «Україна: історія великого народу»

Львівський портал

|

Завтра, 15 жовтня, у Львові відбудеться відкриття виставки загальнонаціонального  патріотичного проекту «Україна: історія великого народу». Захід розпочнеться об 11.30 год. у Культурно-мистецькому центрі «Львів» на території торгово-розважального комплексу «Південний» (вул. Щирецька, 36). Про це повідомляє прес-служба ринку.

Виставка триватиме всього два дні – 15 та 16 жовтня. 

Проект започатковав Інститут стратегічної політики та Благодійний Фонд «Схід-Захід: разом» в 2007 році. Метою проекту стали: популяризація вивчення історії народу України, формування національної самосвідомості українців та виховання їх патріотичних почуттів. Для досягнення цієї мети проект має декілька напрямків: книжковий, художній, музичний, проведення конференцій, круглих столів тощо.

У рамках проекту видавництво ТОВ «Кріон» (м. Київ), яке тісно співпрацює з вченими Інститутів археології та історії Національної Академії Наук України, видає книги 10 серій. Ці книги представляють Україну як цілісну націю в її різноманітності історичного становлення, популяризують історію нашої Батьківщини. Вони здобули громадське визнання та нагороди різноманітних міжнародних книжкових виставок, відзначені дипломами національних конкурсів. Також у рамках проекту було презентовано ряд картин учасників студії Українського батального мистецтва, здійснено постановку балету Є. Станковича «Володар Борисфену», присвяченого часам заснування міста Києва.

Проект покликаний сприяти формуванню національної самосвідомості українців, допомогти їм об’єднатися і вибудувати міцну споруду своєї державності, яка буде зрозумілою не тільки для українців, які живуть у різних регіонах нашої держави, а також за її межами.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *