ОСТАННІ НОВИНИ

Цьогоріч ветеранам УПА видали муніципальних субсидій на понад 1,6 млн грн.

Львівський портал

|

Щорічно, 14 жовтня, на свято Покрови Пресвятої Богородиці, в Україні, а особливо у Львові, відзначають День Українського козацтва та День Української Повстанської Армії. Цей день – пам’ять про національно-визвольну боротьбу українців за власну свободу та державність. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

«Сьогодні в нашому місті на обліку в управлінні соціального захисту Львівської міської ради перебуває понад 470 ветеранів УПА, майже 50 вдів ветеранів УПА та близько 20 вдів політичних в’язнів. Відтак, вони, як і решта соціальних категорій львів’ян, потребують підтримки з боку влади міста», – розповіла заступник начальника управління соціального захисту Наталія Кузяк.

За її словами, за 9 місяців 2011 року з міського бюджету профінансовано щомісячні, соціальні гарантії цим категоріям на загальну суму майже 3 млн. грн. «Це і щомісячна доплата до пенсії ветеранам УПА в розмірі 500 грн., це відшкодування пільг з послуг зв’язку, а також на оплату житлово-комунальних послуг для ветеранів УПА, вдовам ветеранів УПА та вдовам політв’язнів», – зазначила чиновниця.

Ще одним способом підтримки є муніципальні субсидії на оплату житлово-комунальних послуг, на отримання якої теж можуть претендувати ветерани УПА, малолітні політичні в’язні сталінських таборів та вдови політичних в’язнів, але за умови отримання державної субсидії, додала в.о. директора департаменту гуманітарної політики, начальник управління соціального захисту Львівської міськради Ольга Павлюк.

Загалом на 2011 рік, за її словами, коштів на забезпечення цієї категорії львів’ян муніципальними субсидіями передбачено в сумі, яка перевищує 1,6 млн. грн. «Соціальні гарантії, які зараз забезпечує міська влада ветеранам УПА, вдовам ветеранів УПА та вдовам політв’язнів є унікальними на теренах нашої держави. І ми як міська влада й надалі працюватимемо над забезпеченням і впровадженням соціально-напрямленої політики до львів’ян, які брали активну участь у процесі державотворення», – сказала О.Павлюк.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *