ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщина відзначає 69-ту річницю створення Української Повстанської Армії

Львівський портал

|

14 жовтня з нагоди Свята Покрови Пресвятої Богородиці та 69-ої річниці створення УПА голова постійної комісії з питань культури, історико-культурної спадщини, духовного відродження та засобів масової інформації Львівської обласної ради Орест Шейка, заступник голови постійної комісії з питань євроінтеграції, транскордонного співробітництва та зв’язків з українцями за кордоном Святослав Шеремета, начальник управління  з питань соціально-культурної діяльності Львівської обласної ради Ірина Пукас поклали квіти до Меморіалу невідомому вояку УПА та до пам’ятника Степанові Бандері у Львові. Про це повідомили у прес-службі Львівської облради.

В урочистій церемонії також взяли участь заступник міського голови Львова Василь Косів, в.о. начальника головного управління з питань внутрішньої політики, преси та інформації Львівської ОДА Ігор Держко, представники громадських організацій, серед яких – Братство вояків УПА, товариство політв`язнів та репресованих, Всеукраїнського об`єднання ветеранів, представники козацьких організацій, “Пласту”, “Спадщини” та учнівської молоді.

Сьогодні о 14.00 в сесійній залі Львівської обласної ради розпочнуться урочисті збори.

Урочистості з нагоди 69-ої річниці створення УПА на Львівщині пройдуть 15 та 16 жовтня. Зокрема, 15 жовтня о 15.00 на площі біля пам’ятника Іванові Франкові розпочнеться святковий концерт.

16 жовтня, з 12.00 до 13.00  у Львові пройде Марш слави Української Повстанської Армії у Львові (пл. Митна – пл. Галицька – пр. Свободи – пл. Ринок) та військово-історичне театралізоване дійство “Бій відділів УПА проти підрозділів військ НКВД”.

16 жовтня, о 13.00 розпочнеться церемонія перепоховання останків вояків Української Повстанської Армії в с. Гавареччина Золочівського району.

Також депутати Львівської обласної ради беруть участь в урочистих заходах з нагоди 69-ої річниці створення Української Повстанської Армії у районах області та столиці України місті Києві.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *