ОСТАННІ НОВИНИ

Податкова вирішила заробити на репетиторах, нянях та екстрасенсах

Львівський портал

|

Фахівці Державної податкової служби (ДПС) почали застосовувати новий механізм пошуку громадян, залучених до тіньової зайнятості – моніторинг рекламних оголошень, в яких пропонують послуги гувернанток, репетиторів, ремонтників, надомних перукарів і навіть екстрасенсів.

Про це повідомила прес-служба ДПС з посиланням на главу ДПС Олександра Клименко.

“Ця програма буде працювати і надалі. Оскільки я вважав і вважаю, що причиною безправ`я і низької оплати праці найманих працівників є добровільна згода на працевлаштування “без паперів”. Ми, як можемо, переконуємо громадян, що робота без документів – це експлуатація, а не цивілізовані трудові відносини”, – заявив він.

Крім цього, Клименко нагадав, що головним джерелом інформації для податківців є база ідентифікаційних кодів.

“Ми відбираємо з цієї бази тих, хто не декларує ніяких доходів протягом тривалого часу і з`ясовуємо, чи дійсно людина ніде не працює і не веде ніякої підприємницької діяльності або просто не вважає за потрібне повідомити про це податковим органам. Але банківська таємниця для нас – табу, і в пунктах обміну валют ми ні за ким не стежимо”, – підкреслив чиновник.

Як повідомлялось, податкова також почала нещодавно полювання на покупців валюти. Через паспортизацію обміну валюти податкова вичисляє людей, які купують або продають великі суми валюти, і вимагає негайного декларування доходів.

ТСН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *