ОСТАННІ НОВИНИ

Гриценко нарахував три мільйони липових пільговиків

Львівський портал

|

У питанні пільг треба наводити порядок, але робити все прозоро, вважає лідер «Громадянської позиції» Анатолій Гриценко. Про це він заявив на прес-конференції у Тернополі, інформує прес-служба депутата.

«Я розумію, що з 13 млн. пільговиків мінімум 3 млн. – «липові», які купили «корочки» ліквідаторів, ветеранів тощо. Є липові учасники бойових дій, такі як Литвин, який день побував у Косово – і вже учасник, на рівні з тими, хто воював на фронтах Другої світової чи в Афганістані», – коментує Гриценко.

Однак наполягає, що для цього треба розробити окремий закон. Скандальний законопроект №9127 Гриценко вважає злочином, звинувачуючи Лавриновича, Азарова, Литвина, Януковича.

«Я назвав їх злочинцями, і якщо прокуратура має сміливість – нехай порушує справу по факту, я дам відповідь. Однак, ніхто не заперечує і справу не заводить», – сказав Гриценко.

Злодійство, за словами Гриценка, полягає в тому, що законопроект, який стосується мільйонів громадян, намагалися проломити, не показуючи суспільству, депутатам.

«Скасовуються пільги і записується одна фраза: сплачується у порядку та розмірах, які визначає Кабінет міністрів України. Що це означає простими словами? Микола Янович скаже: нам залишили руїну, грошей у бюджеті немає, тому сплачувати нема чого. А потім підходять вибори, Микола Янович знов виходить і каже: наша економіка працює успішно, завдяки лідерству Віктора Януковича гроші з’явилися, ми виплачуємо пільги. Вибори закінчилися – знову грошей немає. Ручний режим» = наголосив Гриценко. За таких обставин, підкреслює депутат, люди позбавлені права подати в суд, бо немає в законі відповідних норм.

Гриценко вітає афганців і чорнобильців, які першими піднялися і «трошки потрясли і Тігіпка, і Єфремова».

Лідер «Громадянської позиції» повідомив, що був присутній на зустрічах Тігіпка з афганцями, де було прийнято рішення – відмовитися від скасування пільг і шукати інший механізм.

«Наступного тижня цей документ голосуватиметься вже остаточно. Побачимо, як зафіксують це голосуванням, довіряти цій владі не можна. Треба, щоб не тільки чорнобильці та афганці, а й решта пільговиків піднімалися, вимагали від влади прозорого розгляду питання», – вважає Гриценко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *