ОСТАННІ НОВИНИ

Тріумфальна арка за пам’ятником Бандери облицьована гранітом наполовину

Львівський портал

|

Тріумфальна арка, що розміщена позаду пам’ятника Степану Бандері, буде повністю обкладена гранітними плитами до кінця цього року. На цей час роботи з облицювання виконані на 50%. Про це сьогодні під час виїзного брифінгу біля пам’ятника С.Бандері повідомив виконавчий директор КМП «Гранітбудексклюзив» Сергій Грабарчук.

За словами С.Грабарчука, загальний об’єм робіт становить близько тисячі квадратних метрів, на сьогодні виконано 50%, тобто плити змонтовано уже на 500 квадратних метрах арки. Він зазначив, що про швидке виконання робіт не йдеться, оскільки це практично ручна робота, кожна плита важить близько 50 кг і їх монтують на висоті. Щоправда, С.Грабарчук запевнив, що роботи виконуватимуться й надалі, незважаючи на погіршення погодних умов. «Ми плануємо у цьому році завершити роботи», – зазначив він.

Також він додав, що немає проблем із фінансуванням. Підприємство отримало аванс у розмірі 700 тис. грн, загалом сума тендеру становить 5 млн грн.

«Хочемо якнайшвидше завершити цей об’єкт. Як бачимо, проблем немає з облицювальними плитами, хоча, звичайно є об’єктивні речі. Чекаємо завершення роботи ідей скульпторів, архітекторів. Також дещо недостатньо фінансових ресурсів, але, думаю, що спільними зусиллями ми це вирішимо і 1 січня ми відзначимо чергову річницю з дня народження Степана Бандери  біля пам’ятника Степанові Бандері. Тоді й буде видно, що багато робіт зроблено за той час», – зазначив голова Львівської облради Олег Панькевич.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *