ОСТАННІ НОВИНИ

До Центру юридичної допомоги найбільше звертаються "діти війни"

Львівський портал

|

За період з травня до вересня цього року до Центру юридичної допомоги надійшло 855 звернень від мешканців з приводу статусу дітей війни. Зокрема, в травні – 22, в червні – 38, в липні – 31 , в серпні – 29 звернень, у вересні – 482, станом на 12 жовтня – 253.Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Велика кількість жителів міста звертаються до Центру юридичної допомоги з питань соціального захисту дітей війни. Юристи надають цим категоріям громадян юридичні рекомендації у вигляді як усної так і письмової допомоги», – зазначила керівник Центру юридичної допомоги Зоряна Христина.

За її словами, для нарахування та виплати недоплаченої щомісячної державної соціальної допомоги до пенсії дітям війни, здійснюється за зверненням громадян до Центру юридичної допомоги з такими документами: паспорт, ідентифікаційний номер та пенсійне посвідчення з відміткою штампа «Діти війни». Юристи складають адміністративний позов про визнання дій протиправними, про зобов’язання вчинення дій щодо нарахування та виплати недоплаченої щомісячної державної соціальної допомоги до пенсії дитині війни.

Згідно зі ст. 6 Закону України «Про соціальний захист дітей війни», дітям війни пенсії або щомісячне довічне грошове утримання чи державна соціальна допомога, що виплачується замість пенсії, підвищуються на 30 відсотків мінімальної пенсії за віком, ст..28 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування » з урахуванням виплачених сум підвищення та частині за періоди з квітня 2011 року по вересень 2011 року, з урахуванням сум, виплачених у ці періоди. До даної позовної заяви додаються такі документи:

1) Дві копії паспорта позивача.

2) Дві копії ідентифікаційного номера позивача.

3) Дві копії пенсійного посвідчення з відміткою штампа «Діти війни» (або довідки про статус дитини війни).

4) Копія адміністративного позову.

5) Квитанція про сплату державного мита (судового збору).

Нагадаємо, Центр правової інформації та консультації «Юридичної служби для львів’ян» заснований за ініціативи ГО « Самопоміч» та підтримки ЛМР і МФ «Відродження».

Прийом мешканців проводиться кожного будня з 10:00 до 17:00 години в 115 кабінеті Львівської міської ради (пл. Ринок,1). Обідня перерва з 13:00 до 14:00 год. Попередній запис за номером телефону: 297-57-37.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *