ОСТАННІ НОВИНИ

Євросоюз продовжить з Україною переговори про асоціацію

Львівський портал

|

Верховний представник ЄС з питань спільної зовнішньої політики і політики безпеки Кетрін Ештон вважає за необхідне продовжити переговори про асоціацію з Україною

 Про це вона заявила вчора під час термінових дебатів у Європарламенті щодо ситуації в Україні. «Ми не повинні зупиняти технічну частину переговорів», – сказала вона.

«Але ми можемо підписати угоду, тільки якщо будемо переконані, що лідери України поділяють наші цінності», – додала Ештон.

Верховний представник ЄС також висловила переконання, що від угоди про асоціацію переваги отримають як жителі України, так і жителі Євросоюзу.

При цьому вона підкреслила, що така угода не повинна розглядатися як подарунок Україні чи ЄС, а виключно як контракт, заснований на спільних цінностях.

Як повідомляли «Коментарі», 11 жовтня суд засудив Юлію Тимошенко до 7 років тюремного ув´язнення за перевищення службових повноважень при підписанні газових домовленостей з Росією на початку 2009 року.

Згідно з рішенням суду протягом трьох років після звільнення Тимошенко не зможе обіймати державні посади.

Суд поставив стягнути з Тимошенко збитки, яких зазнав НАК «Нафтогаз України», в розмірі 1,516 мільярда гривень (близько 189 500 000 доларів).

Тимошенко перебуває під арештом з 5 серпня 2011 року.

 

«УНІАН», «Коментарі»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *