ОСТАННІ НОВИНИ

Компю`теризовано систему керування зовнішнім освітленням Львова

Львівський портал

|

У Львові комп’ютеризовано систему керування зовнішнім освітленням. ЛКП «Львівсвітло» відремонтувало приміщення диспетчерської, а також замінило систему керування зовнішнім освітленням. Про це повідомляє прес-служба Львівської міськради.

«У модернізацію цього пункту інвестовано 1,33 млн грн, а також ще понад 70 тис у ремонт приміщення. Робіт зроблено насправді на більшу суму, завдяки працівникам, які долучались до роботи. Наступний етап роботи – це підключення до системи другої частини міста», – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Зараз ще тривають судові справи щодо повернення місту 2,980 млн грн фірмою-підрядником, яка раніше не виконала належно роботи.

Раніше, щоб ввімкнути освітлення у місті, треба було 310 разів підняти тумблер (310 шаф). Зараз систему освітлення вмикає комп’ютерна програма.

«Завдяки цій комп’ютирезованій системі, ми бачимо пошкодження у зовнішньому освітленні, які є у Львові. Все відображено на моніторі: пошкодження, аварії, ремонтні роботи,  якщо вони ведуться. Програма нам показує серцевину шафи. Ми дуже задоволені цим. Таке програмне забезпечення має 90% міст України. Якщо б така система була впроваджена для цілого міста, це накладалося б на карту Львова і центральна диспетчерська служба  могла б і без «Львівсвітла» бачити, на якій вулиці і яка саме виникла проблема»,  – зазначила  директор ЛКП «Львівсвітло» Марина Строєва.

Як додала Марина Строєва, аби реалізувати проект на другу частину міста потрібно ще 1,30 млн грн.

З 310 «шаф»-пунктів включення, що влаштовані на вулицях міста, 140 під’єднані до системи керування. При ввімкнені системи, інформація про функціонування кожної «шафи» передається до диспетчерської і повідомляє диспетчера про проблеми та їх природу.

Всі 9 машин ЛКП «Львівсвітло» обладнані системою GPS-навігації, що дозволяє з’ясувати місце знаходження кожної машини.

Скоротились витрати на ремонтні матеріали, на 70% зменшилась кількість аварій. Робота ЛКП «Львіввсвітло» стала на 50% ефективнішою.

Вартість ремонту диспетчерського пункту – 80 тис. грн. Вартість системи – 1,33 млн. грн.

Апаратура у диспетчерському пункті не змінювалась з 1967 року, апаратура закуплена у компанії СЕА – Електронікс (Київ).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *