ОСТАННІ НОВИНИ

Якою є якість води у львівських водоймах?

Львівський портал

|

Пересувна  екологічна лабораторія  КП «Адміністративно-технічне управління» щоквартально перевіряє якість води у 35 водоймах Львова, повідомляє прес-служба Львівської міської ради. За результатами хімічних аналізів, проведених у III-му кварталі 2011 року, у всіх пробах води встановлене перевищення норм гранично допустимих концентрацій від однієї до п’яти забруднюючих речовин.

«Однак, у порівнянні із попередніми кварталами цього року, можна відзначити значне покращення  якості води озера парку «Шевченківський гай», а також певне покращення – озера на вул. В. Великого, озера парку «Піскові озера» (вул. Чупринки), озера с. Брюховичі (вул. Львівська, 39) та ставка на вул. Замарстинівській, 270. Натомість дещо погіршилась якість води озер на вул. Тернопільській, 2 та вул. Повітряній, 2, а також потоків Скнилівка та Медово-Печерський», – повідомили в комунальному підприємстві «Адміністративно-технічне управління».

Нагадаємо, що у водоймах міста визначають наявність та вміст таких забруднюючих речовин: заліза, аміаку, нітратів, нітритів, фосфатів, хлоридів, сульфатів, завислих речовин (бруду), жирів, синтетичних поверхнево-активних речовин (СПАР), легкоокислюваної органіки (БСК-5), а також нафтопродуктів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *