ОСТАННІ НОВИНИ

«Батьківщина» розпочне акції протесту по всій країні

Львівський портал

|

Партія «Батьківщина» розпочне акцію опору нинішньої влади у всіх регіонах України. Про це повідомив член партії «Батьківщина», заступник голови Верховної Ради Микола Томенко, передає УНІАН.

За словами Томенка, відповідне рішення було прийнято вчора на екстреному засіданні парламентської фракції БЮТ за участю керівників обласних партійних організацій «Батьківщини».

Як сказав Томенко, фракція БЮТ на наступному пленарному тижні вимагатиме внесення змін до чинного законодавства щодо декриміналізації статей, за якими переслідуються Юлія Тимошенко, Юрій Луценко та інші опозиціонери. «Фракція буде застосовувати всі законні методи, щоб забезпечити розгляд у другому читанні відповідного законопроекту вже на наступному пленарному тижні», – сказав він.

Томенко нагадав, що готується відповідне подання до Апеляційного суду щодо оскарження вироку Тимошенко.

«Також прийнято рішення не згортати наметове містечко біля суду, а також розпочати активну роботу на регіональному рівні для проведення акцій опору нинішній владі», – сказав віце-спікер.

Як повідомляли «Коментарі», 11 жовтня суд засудив Юлію Тимошенко  до 7 років тюремного ув´язнення за перевищення службових повноважень при підписанні газових домовленостей з Росією на початку 2009 року.

Згідно з рішенням суду впродовж трьох років після звільнення Тимошенко не зможе обіймати державні посади.

Суд постановив стягнути з Тимошенко збитки, яких зазнав НАК «Нафтогаз України», в розмірі 1,516 мільярда гривень (близько 189 500 000 доларів). Тимошенко перебуває під арештом з 5 серпня 2011 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *