ОСТАННІ НОВИНИ

Євросоюз запише Україну до авторитарних держав?

Львівський портал

|

 

Європейський Союз внесе Україну до списку країн із авторитарними режимами. Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це журналістам сказав німецький експерт Олександр Рар.

«На Україну дивилися на Заході останні 5-6 років як на країну, яка в своєму демократичному розвитку більш схожа на Польщу й Угорщину, ніж на Білорусь і Узбекистан. Зараз Україна буде вписана до лав країн, які не змогли побудувати демократичні інститути й впали в авторитарну систему», – сказав О.Рар.

При цьому він вважає, що Євросоюз не припинить підписання угоди про створення асоціації з Україною й про зону вільної торгівлі. Інакше «Україна орієнтуватиметься повністю на Росію, а на Заході цього бояться більше, ніж хочуть захищати Тимошенко», – сказав він.

О.Рар вважає, що через це в геополітичній грі Україну триматимуть «біля ЄС».

За його словами, українське керівництво має бути готовим до того, що на всіх переговорах із європейськими колегами підніматиметься питання про Ю.Тимошенко. «В Україні з`явився свій Ходорковський», – сказав він.

За словами О.Рара, справа Ю.Тимошенко погіршить інвестиційний клімат в Україні.

При цьому він вважає, що, скоріш за все, Ю.Тимошенко буде відпущена на свободу до відбування повного терміну ув`язнення (7 років).

«Янукович добився своєї мети. Тимошенко засуджена, її політична кар`єра закінчена, вона не може брати участь у парламентських і президентських виборах. Вона стала менш небезпечна, і її можуть випустити», – сказав німецький експерт.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *