ОСТАННІ НОВИНИ

Львів залучить 500 тисяч євро інвестицій в інфраструктуру

Львівський портал

|

За оцінками експертів, щонайменше 500 тисяч євро інвестицій може отримати Львів у випадку впровадження проекту «Соціальна зупинка». Він передбачає облаштування у місті, насамперед у віддалених районах цілої мережі зупинок громадського  транспорту, які відповідають кращим європейським зразкам.

Щоб перейняти досвід європейських країн представники компанії інвестора кілька разів виїжджали за кордон, відтак  представили львів’янам та депутатам так звані «острівці цивілізації». Проектанти подбали і про безпеку і про комфорт пасажирів. Адже планується облаштування зупинок тривожними кнопками та відеоспотереженням. А також освітлення, велопарковками, туалетами, цілодобовими продуктовими магазини з низькими цінами, електронними табло з інформацією, та зонами безкоштовного Wi-Fi. Все це підприємці готові обладнати власним коштом і  надалі утримувати в робочому стані.

«Кошти на це надходитимуть від прибутку магазинів, які працюватимуть на тих же зупинках і забезпечуватимуть львів’ян продуктами першої необхідності за цінами на 10-20% нижчими від середніх на ринку» – повідомив депутат міської ради Маркіян Лопачак. За його словами, проект уже представили мешканцям у чотирьох районах Львова і отримали повну підтримку. Тепер слово за депутатами і виконавчою владою.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *