ОСТАННІ НОВИНИ

Литвин прогнозує гарячий тиждень у парламенті

Львівський портал

|

 Голова Верховної Ради України Володимир Литвин прогнозує, що наступний тиждень в парламенті буде гарячим, відтак буде не до закону про вибори народних депутатів. Про це він сказав на прес-конференції у Львові.

“Наступний тиждень в парламенті буде особливо гарячим і нам буде не до цього закону. Я думаю, що в кращому випадку можна буде говорити про внесення цього законопроекту до порядку денного” – зауважив він. 

Литвин нагадав, що в основі законопроекту, який він розписав вчора в комітети парламенту, є напрацювання робочої групи за дорученням президента України.

“Я виклав свою точку зору, що не варто вносити президентові в парламент проект закону про вибори. Бо виборче законодавство ніколи не влаштовує всіх, це пік політики, це концентрація політики. Відтак Верховна Рада повинна сама розібратися і ухвалити рішення на підставі діалогу, а не за рахунок того, що буде 226 голосів. Рішення має сприймати вся Верховна Рада, або, принаймні, ставитися нейтрально” – наголосив голова Верховної Ради.

За його словами, уже зараз зареєстровано законодавчу ініціативу трьох депутатів від опозиції, що стосується виборів народних депутатів. Тому, на думку Литвина, треба почекати 14 днів, щоби можна було дочекатися пропозицій від усіх депутатів і  вже тоді братися до роботи.

“Я думаю, що якщо буде треба, то можна буде запропонувати ці проекти до порядку денного. Я пропоную не поспішати включати зареєстровані законопроекти до порядку денного, а почекати 14 днів, щоби в цих питаннях, які є дуже чутливими, не лише для України, але й для ЄС, не було підстав говорити про якісь порушення” – наголосив Литвин.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *