ОСТАННІ НОВИНИ

Український ліс дозволять рубати олігархам та іноземцям

Львівський портал

|

Державне агентство лісових ресурсів України готується впустити на ринок лісозаготівлі приватні компанії, в тому числі – зарубіжні, повідомив голова Держлісагентства Віктор Сівець.

“Поступово рухаємося в напрямку передачі послуг приватному бізнесу. Це заготівля, це транспортування, це посадка лісу. Тому, якщо у вас є хороші підрядники – ми готові прийняти їх в Україні, щоб вони організовували процес лісозаготівлі. Є такий цікавий досвід і те, що компанії польські пройшли. Ми готові приймати їх, обговорювати і домовлятися, щоб вони надавали послуги в Україні”, – звернувся він до польських колег.

Сівець наголосив, що особливо це стосується карпатського регіону, Львівщини, Закарпаття та Чернівецької області – регіонів, в яких зосереджені основні лісові ресурси України.

Також чиновник поінформував, що за дев`ять місяців 2011 р. реалізація продукції підприємствами Держлісагентства збільшилася на 40%, прибуток – на 1 мільярд гривень порівняно з відповідним періодом 2010 р. Планується, що за підсумками 2011 р. прибуток складе 5 мільярдів гривень.

Нагадаємо, на думку експертів, неконтрольована вирубка лісів Карпат призводить до регулярних повеней у регіоні.

ТСН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *