ОСТАННІ НОВИНИ

Євросоюз глибоко розчарований вироком для Тимошенко

Львівський портал

|

Європейський союз глибоко розчарований вердиктом Печерського райсуду Києва в справі екс-прем`єра України Юлії Тимошенко. Про це заявила від імені Євросоюзу верховний представник ЄС з зовнішньої політики Кетрін Ештон, говориться в повідомленні прес-служби Євросоюзу.

“Вердикт був винесений внаслідок судового процесу, який не поважає міжнародні стандарти щодо справедливого ​, прозорого і незалежного судового процесу, до яких я неодноразово закликала у своїх попередніх заявах”, – йдеться в її декларації.

“Це, на жаль, підтверджує, що юстиція застосовується вибірково в політично мотивованих переслідуваннях лідерів опозиції і членів колишнього уряду”, – констатує Ештон.

“Це особливо розчаровує у випадку з країною, яка в даний час обіймає посаду голови Комітету міністрів Рада Європи”, – заявила вона.

ЄС закликає українську владу “забезпечити чесний, прозорий і безсторонній процес по будь-якій апеляції в справі Тимошенко й по інших судових розглядах, що мають відношення до членів колишнього уряду”, говориться в заяві.

Ештон зазначає, що ЄС реагуватиме на дії української влади в цих царинах.

“Те, як українська влада в цілому поважатиме універсальні цінності та верховенство права і, зокрема, як вона поводитиметься у цих справах, несе ризик глибоких наслідків для двосторонніх відносини ЄС – Україна, включаючи укладення угоди про асоціацію, наш політичний діалог і нашу співпрацю в ширшому плані”, – сказано в заяві.

Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *