ОСТАННІ НОВИНИ

ЛНУ імені Франка святкує 350-річчя

Львівський портал

|

Львівський національний університет імені Івана Франка святкує 350-річний ювілей. Як повідомляє прес-центр вишу, урочистості розпочалися учора  міжнародною конференцією «Львівський національний університет імені Івана Франка: історія, виклики сучасності, візія майбутнього». Пленарне засідання охопило всі етапи історії університету, найбільш значущі моменти його розвитку.

Ректор Львівського національного університету імені Івана Франка, професор Іван Вакарчук відкрив пленарне засідання доповіддю про місію і значення Львівського університету в освітньому, науковому і культурному житті України та Європи: «…Роль і місце Львівського університету в освітньому просторі Європи загалом і України зокрема передусім визначатимуть не лише його попередні наукові й освітні досягнення. Щоб повноцінно здійснювати свою місію та реалізовувати нові завдання і виклики, з якими сьогодні стикається вища освіта, Університет повинен формувати свій новий академічний профіль, який гнучко та конструктивно поєднуватиме багаті історичні традиції з новими потребами українського суспільства та тенденціями на світових ринках праці. Таке поєднання забезпечить Університетові його неповторну ідентичність, вирізнятиме з-поміж інших навчальних закладів. Академічну атмосферу повинні формувати належна культура організації навчання, культура спілкування викладачів і студентів, культура оцінювання навчальних досягнень студентів тощо».

Сьогодні, 11 жовтня 2011 року, у Львівському національному академічному театрі опери і балету імені С. Крушельницької відбудеться Урочиста академія з нагоди 350-річчя ювілею університету.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *