ОСТАННІ НОВИНИ

Бібліотека “Львівської політехніки” отримала доступ до Passport GMID

Львівський портал

|

Бібліотека НУ “Львівська політехніка” пропонує в жовтні своїм читачам скористатись тестовим доступом до Passport GMID.

Як зазначено у повідомленні вишу, йдеться  про відомий інтернет-ресурс ділової інформації. Головне джерело міжнародних статистичних даних Passport GMID підтримує викладання і дослідження широкого спектру дисциплін, а також є найважливішим ресурсом для студентів та факультетів університетів і шкіл бізнесу у всьому світу. До того ж, протягом цього місяця читачам бібліотеки надано й тестовий доступ до ProQuest Dissertations and Theses – найбільшої міжнародної бази даних наукових дисертацій.

Детальніше щодо новітньої програми розповів заступник директора з науково-технічної роботи національного університету «Львівська політехніка», Дмитро Тарасов: «Переважно це є пізнавальним для курсів, які мають наукових керівників, викладачів, науковців. Корисно також буде для магістрів і студентів, що займаються науковою роботою. Крім того, є ресурс, який надає аналітичну інформацію соціологам, економістам. Тестовий доступ є для всіх читачів науково-технічної бібліотеки «Львівської політехніки», всім хто тільки записався і хто вже є записаний. Перший продукт – дисертації, магістерські роботи. Це міжнародна база – переважно англомовні дисертації, інформаційний продукт, отриманий на теренах США. Другий ресурс – аналітика – економічна, соціологічна, а також інформаційні довідки про світові ринки, компанії, країни. Найбільшим попитом у бібліотеці користуються більше освітні матеріали, аніж наукові. Переважно підручники, посібники українською мовою».

Тестувати новий ресурс читачі біюліотеки зможуть до 4 листопада. Якщо він  зацікавить науковців, то наукова спільнота може звернутися із заявою про закупівлю цього ресурсу для мережі університету.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *