ОСТАННІ НОВИНИ

Завершити реставрацію фасаду палацу Любомирських планують цього року

Львівський портал

|

У вересні розпочався ремонт однієї з найкрасивіших кам’яниць Львова – палацу Любомирських. Закінчити роботи планують цього року. З міського бюджету для реставрації будинку було виділено 760 тис. гривень, інформує прес-служба Львівської міськради. 

Проект реставрації палацу Любомирських виконав інститут  «Західпроектреставрація». Цього року буде реалізована тільки перша черга проекту – реставрація фасаду будинку зі сторони площі Ринок. Роботи виконує компанія «Ренесанс».

В рамках реставрації передбачено ремонт даху, розчищення фасаду та доповнення втрачених елементів ліпнини, консервація фасаду, реставрація скульптури на даху будинку, уніфікація вікон. Планується, що фасад палацу буде приведений до автентичного вигляду. Також крім робіт на фасаді будинку, будуть виконані роботи з підкріплення конструкцій перекриття даху.

«Зараз завершені роботи з розчистки фасаду, тривають роботи з доповнення втрачених елементів ліпнини. Також тривають роботи по заміні даху. Сьогодні у Галицькій районній адміністрації відбудеться нарада, де буде визначено, чи вікна будуть демонтовані, чи відреставровані на місці», – повідомив директор компанії «Ренесанс» Роман Мельник.

«Палац Любомирських буде приведено до автентичного вигляду, зокрема, буде відновлено колір фасаду – це сіро-жовтий. Сподіваємось, що до настання морозів роботи першої черги реконструкції будуть завершені. Наступного року роботи щодо реставрації палацу Любомирських будуть продовжені», – повідомив в.о. начальника управління капітального будівництва Ігор Фалюта.

«Основні проблеми у будинку – фасад і перекриття. В першу  чергу приступили до фасаду, бо тут диктує умови температурний режим. На початку 80-х років був обвал скульптурної композиції мілітарного характеру. Ті елементи, що обвалились, були зібрані і зберігались на балконі. Тепер ці елементи будуть повернені на свої місця. Також буде відреставровано скульптуру на даху будинку. Але для цього її доведеться зняти і відвезти в майстерню», – повідомив начальник відділу охорони та використання ОКС Роман Дац. 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *