ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові подорожчала вода

Львівський портал

|

Виконавчий комітет Львівської міської ради сьогодні, 7 жовтня, затвердив зростання тарифів на водопостачання і водовідведення. Відповідно до Постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг від 30.09.2011р. №186, від 1 жовтня вступають у дію скориговані тарифи на послуги централізованого водопостачання та водовідведення, які надає ЛМКП «Львівводоканал» для бюджетних організацій та інших споживачів.

Відтепер тарифи для бюджетних організацій та інших споживачів (підприємств, організацій, суб’єктів підприємницької діяльності – фізичні особи) становитимуть 6,05 грн., у тому числі: послуги водопостачання – 4,39 грн., послуги водовідведення – 1,66 грн.

Раніше ця сума становила 5,43 грн за кубометр води та стоків.

За словами в.о. директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Володимира Олійника, підвищення не вплине на тарифи для населення. «Це не стосується мешканців. Вони будуть платити за існуючим тарифом», – запевнив В.Олійник.

 

Вочевидь незабаром збільшиться тариф на теплоенергію для ЛКП «Львівтеплоенерго» і ЛКП «Залізничнетеплоенерго». Однак, сьогодні виконавчий комітет виявився не готовим до прийняття відповідного рішення і переніс питання на наступне засідання.

Нагадаємо, відповідно до Постанови №155 Національної комісії регулювання ринку комунальних послуг України, збільшено тариф на теплову енергію для бюджетних організацій та інших споживачів (підприємств, організацій, суб’єктів підприємницької діяльності – фізичні особи).

Відтепер вартість теплової енергії для централізованого гарячого водопостачання (підігріву води) становитиме: для потреб бюджетних установ – 713,28 грн. за 1 Гкал (без ПДВ); для потреб інших споживачів – 735,25 грн. за 1 Гкал (без ПДВ).

Вартість умовно змінної частини двоставкового тарифу на теплову енергію для централізованого опалення та на інші потреби становитиме: для потреб бюджетних установ – 612,93 грн. за 1 Гкал (без ПДВ); для потреб інших споживачів – 650,37 грн. за 1 Гкал (без ПДВ).

Постанова набрала чинності 1 жовтня цього року.

Довідка

Тарифи на теплову енергію для централізованого гарячого водопостачання (підігріву води), відповідно до рішення №345 ЛМР від 22.05.2009р., були такими: для потреб бюджетних установ – 542,92 грн. за 1 Гкал (без ПДВ); для потреб інших споживачів – 572,02 грн. за 1 Гкал (без ПДВ).

Вартість умовно змінної частини двоставкового тарифу на теплову енергію для централізованого опалення та на інші потреби становила для потреб бюджетних установ – 448,70 грн. за 1 Гкал (без ПДВ); для потреб інших споживачів – 486,97 грн. за 1 Гкал (без ПДВ).

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *