ОСТАННІ НОВИНИ

Антимонопольний зобов’язав нафтотрейдерів знизити ціни на пальне

Львівський портал

|

Антимонопольний комітет України зобов’язав ПП «Лукойл Україна», ПП «Окко нафтопродукт», ТОВ «Золотий екватор» і ТОВ «Альянс Холдинг» встановити роздрібні ціни на бензин, дизельне пальне та скраплений газ на такому рівні, який би існував за умов значної конкуренції на ринку.

Як встановив Комітет, протягом вересня поточного року на АЗС, що працюють, зокрема, під брендами «Лукойл», «ОККО», «WOG», відбулося підвищення цін на бензин марки А-95. Ціни зросли на 10-19 коп./л та становили 10,49-10,60 грн/л.

У той же час, на світовому ринку ціни на сиру нафту, показники Platts та курс євро мали тенденцію до зниження, а курс долара у відношенні до гривні залишався стабільним.

За вказаних умов ціни на бензин в останню декаду вересня не мали перевищувати 10,14-10,25 грн/л.

Станом на 4 жовтня ц.р. зазначені оператори дещо знизили ціни на бензин та скраплений газ, але не до належного рівня, при чому вартість дизельного пального залишилася без змін. Більше того, ціни на всі види пального цих підприємств на 10-20 коп./л вищі, ніж в операторів з незначною часткою на ринку.

На сьогодні в системі органів Комітету на розгляді перебуває близько 30 справ про порушення конкуренційного законодавства на регіональних ринках скрапленого газу.

Урядовий портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *