ОСТАННІ НОВИНИ

Укрзалізниця купить в Грузії нові електровози на 438 млн доларів

Львівський портал

|

На замовлення Державної адміністрації залізничного транспорту України “Укрзалізниця” підписано договір між ДП «Укрзалізничпостач» і акціонерним товариством “Электровозостроитель” (Грузія) на постачання 110 магістральних вантажних електровозів постійного струму. Про це повідомив перший заступник генерального директора Укрзалізниці Микола Сергієнко.

За його словами, передбачено у період 2012-2016 років побудувати та поставити на українські залізниці 110 нових магістральних вантажних електровозів постійного струму ВЛ11М/6. Грузинський постачальник запропонував кращу ціну та умови поставки та варіант комплектування продукцією українських виробників.

«Сума угоди 438 млн 130 тис дол. США. Причому при укладанні договору була розрахована спеціальна формула ціни одиниці техніки, де ціна буде залежати не від курсу, а вартості комплектуючих та індексації в Україні», – зазначив Микола Сергієнко. Загалом проект буде реалізований за власні та залучені кошти Укрзалізниці. Найближчим часом Укрзалізниця оголосить тендер на залучення кредитних коштів для фінансового забезпечення  договору з Тбілісським заводом. Виробництво електровозів у Грузії фінансується за рахунок грузинських банків.

Перші 24 електровози на українські залізниці будуть поставлені вже у наступному (2012) році. В 2013 та 2014 роках буде поставлено по 30 одиниць техніки, у 2014 році – 16 та у 2016 році – 10 електровозів.

Нагадаємо, що даний договір підписано в рамках раніше укладеного Меморандуму на поставку 141 електровоза. В межах даної угоди, керівництвом Укрзалізниці було прийнято рішення придбати 110 електровозів ВЛ11М/6, а решта одиниць нової техніки законтрактовано за електровозом серії 8Е1і.

Урядовий портал

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *