ОСТАННІ НОВИНИ

Лікарі не радять плутати осінню депресію з поганим настроєм

Львівський портал

|

Лікарі не радять плутати осінню депресію з поганим настроєм. Про це під час прес-конференції сказав завідувач лабораторії психології малих груп і міжгрупових відносин Інституту соціальної та політичної психології НАПН України Павло Горностай, передає УНН.

“Про наявність депресії ми говоримо лише тоді, коли стійкий пригнічений настрій триває більш ніж 2 тижні. Навіть більше, якщо він водночас супроводжується низькою самооцінкою”, – сказав експерт.

За його словами, лише в цьому разі можна говорити про наявність у людини депресії. У такому випадку необхідно також звернутися до спеціаліста.

П.Горностай зауважив, що після того, як людина помітить у себе депресивні настрої, варто поїхати кудись і внести різноманітність у своє звичайне життя.

Також П.Горностай додав, що до захворювання на депресію більше схильні пенсіонери та підлітки.

“Майже чверть людей після 65 років мають ті чи інші скарги, пов’язані з ознаками депресії. Також певне підвищення депресивних настроїв характерне і для підліткового віку”, – сказав лікар.

За його словами, найменше депресії підвладні діти.

“Депресія для дітей – це рідкісне явище. Але в разі, якщо вона спостерігається, то більше пов’язана з непростими стосунками у сім’ї”, – додав П.Горностай.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *