ОСТАННІ НОВИНИ

Світова економіка перебуває на межі зупинки, визнають в МВФ

Львівський портал

|

Міжнародний валютний фонд (МВФ) вперше визнав імовірність рецесії світової економіки в 2012 році. Про це заявив директор Європейського департаменту МВФ Антоніо Борхес.

“Ми як і раніше прогнозуємо дуже скромне зростання в 2012 році, але економічна активність може і розвернутися. Ризик рецесії, таким чином, не виключений”, – сказав він, передає Комерсант-Україна.

Рецесією називається зниження або нульове зростання економіки протягом двох кварталів поспіль. Глобальна рецесія спостерігалася в 2009 році, коли, згідно з оцінками МВФ, спад світового ВВП склав 0,7%.

Борхес також заявив, що для рекапіталізації європейських банків знадобиться від 100 до 200 мільярдів євро.

“Ми говоримо приблизно про 100-200 мільярдів євро, що, на наш погляд, дуже і дуже незначна сума в порівнянні із загальним обсягом європейських фінансових ринків, а також у порівнянні з ресурсами оновленого Європейського фонду фінансової стабільності”, – уточнив він.

МВФ ще 20 вересня 2011 року прогнозував досить високе – в межах 4% – зростання світової економіки в 2012 році.

Згідно з прогнозами рейтингового агентства Fitch Ratings, зростання світової економіки наступного року складе 2,7%, при цьому є ймовірність другої хвилі рецесії.

Раніше про можливість рецесії світової економіки заявляв лауреат Нобелівської премії з економіки за 2008 рік Пол Кругман – на його думку, вірогідність такого сценарію складає 50%.

Як повідомлялось, в МВФ підрахували, що якщо світова фінансова криза поглибиться, то резервів фонду може виявитися недостатньо для підтримки усіх проблемних країн.

 

ТСН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *