ОСТАННІ НОВИНИ

Тимошенко засудять, але потім звільнять

Львівський портал

|

Обвинувальний вирок Юлії Тимошенко буде винесено, після чого її звільнять за президентським законом про декриміналізацію, і вона зможе взяти участь у виборах, повідомило DT.UA джерело у керівництві парламентської більшості.

«Тимошенко у суспільній свідомості повинна залишитися винною», — сказало джерело.

За його словами, президентський закон про декриміналізацію має бути прийнято до 20 жовтня, тобто дати, на яку призначено візит президента Віктора Януковича до Брюсселя.

Вже сьогодні, 6 жовтня, Верховна Рада у першому читанні розгляне президентський законопроект про декриміналізацію економічних злочинів. Поки він не містить скасування кримінальної відповідальності за ст. 365 КК (за якою судять Ю.Тимошенко). Ця норма з`явиться до другого читання.

11 жовтня суддя Печерського Родіон Кірєєв почне оголошувати вирок, і, як припустило джерело, «Ю.Тимошенко буде засуджено».

Після оголошення вироку, на пленарному тижні, який почнеться 18 жовтня, Рада ухвалить у другому читанні і в цілому закон про декриміналізацію. При цьому буде обрано варіант внесення змін до ст. 364 — про зняття кримінальної відповідальності для осіб, які займають політичні посади (тобто для членів уряду).

Згідно зі ст. 58 Конституції, закон зворотної сили не має. Але окрім випадків пом`якшення або скасування відповідальності. А це саме випадок Ю.Тимошенко.

Після підписання закону президентом Ю.Тимошенко вийде на свободу і зможе взяти участь у виборах, тому що судимість з неї буде знято у зв`язку із зміною законодавства.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *