ОСТАННІ НОВИНИ

Могильов почав реформу системи органів МВС

Львівський портал

|

Міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов, виступаючи у Верховній Раді під час парламентських слухання на тему реформування системи органів Міністерства внутрішніх справ Україні і впровадження європейських стандартів, заявив, що почав реформу системи органів МВС своїми силами.

“Взявши, як приклад, досвід реформування органів МВС Польщі, як найбільш прийнятний для України, не чекаючи зміни відповідного законодавства, ми почали реформування своїми силами. Так, на сьогоднішній день є нова структура апарату МВС: кількість департаментів скорочено з 24 до 12, проходить реорганізація вищих навчальних закладів, які готують кадри для органів МВС. Розглянуто і прийнято проект про скорочення генеральських посад, їх скоротять майже в 2 рази, також істотно скоротять і посади полковників. Плануємо не менш істотно скоротити кількісний склад ДАІ “, – заявив Могильов.
Крім того, Анатолій Могильов заявив про необхідність підтримки реформи органів МВС як з боку парламенту, так і з боку уряду: “є два варіанти реформування системи органів МВС: перший – із нутрії, з щорічним додатковим фінансуванням системи органів МВС до 1 млрд грн, в такому випадку, нам доведеться компенсувати недофінансування за рахунок скорочення кадрів, а це не можливо. І другий варіант – щорічне фінансування на рівні потреб – додатково 3 млрд грн. В такому випадку нам вдасться провести серйозні перебудови в системі і створити ефективну, динамічну міліцію європейського зразка “, – сказав Могильов.

РБК-Україна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *