ОСТАННІ НОВИНИ

Садовий ветував розпуск виконкому

Львівський портал

|

Міський голова наклав вето на 5 ухвал, які розглядали під час пленарного засідання 29 вересня. Як повідомляє прес-служба Львівської міськради, зокрема, йдуться про ухвали «Про визнання незадовільною роботи виконавчого комітету Львівської міської ради».

«Щодо ухвали «Про визнання незадовільною роботи виконавчого комітету Львівської міської ради», міський голова зупинив дію ухвали з таких міркувань. В першу чергу, у пункті першому даної ухвали виконавчий комітет зобов’язаний звернутись до Кабміну стосовно запровадження на загальнодержавному рівні єдиного тарифу. Цей пункт ухвали виконавчий комітет виконав. Наступні пункти ухвали, якою було зобов’язано виконком внести зміни до рішення виконкому про тариф на теплопостачання, на нашу думку, не було підстав для визнання незадовільною роботу виконавчого комітету, оскільки зазначені пункти ухвали не набрали законної сили. В тексті ухвали чітко передбачено, що ухвала набирає чинності після отримання відповіді з Національної комісії регулювання електроенергетики України. Такої відповіді ми не отримали, відповідно, юридичних підстав для вчинення будь-яких подальших дій виконавчим комітетом не було. Вважаємо, що нема підстав для розпуску виконкому” – цитує прес-служба слова начальниці юридичного управління Львівської міськради Гелени Пайонкевич.

Ще одна ветована ухвала – про скасування рішення виконкому № 561 «Про затвердження порядку формування тарифів на послуги з отримання будинків та прибудинкових територій». В проекті ухвали зазначено, що ухвала прийнята у зв’язку з невідповідністю нормам чинного законодавства, але не обґрунтована, яким саме конкретним нормам. Згідно з ЗУ «Про місцеве самоврядування», акти виконавчого комітету можуть бути скасовані радою з мотиву невідповідності Конституції, законам та іншим нормативним актам України. Оскільки не наведено чітко, чому не відповідає, вважаємо, що прийняття такого рішення було безпідставним. Також заветовано три ухвали щодо протестів прокуратури, зокрема, щодо приватизації приміщення фірмою “Чудо-тур” і універмагу “На ринку”.

Депутати, у випадку якщо вони не погоджуються з зауваженнями міського голови, повинні проголосувати більше, ніж двома третинами голосів. Тоді проекти ухвал міський голова зобов’язаний підписати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *