ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині цього року всиновлено 58 дітей-сиріт

Львівський портал

|

У Львівській області з початку цього року усиновлено 58 дітей-сиріт, майже ще 100 сімей готові до усиновлення. Про це сьогодні, 5 жовтня, під час наради в рамках робочого візиту уповноваженого Президента України з прав дитини Юрія Павленка, повідомив голова Львівської облдержадміністрації Михайло Цимбалюк.
За словами М.Цимбалюка, озвучені дані занадто незначні, адже залишається ще дуже багато дітей поза межами сім’ї.

«Це не та кількість, яка притаманна для Львівської області. Адже в Галичині існує традиція: якщо дитина осиротіла, вона усиновлюється  ріднею батька чи матері. Я хочу, щоб ми закріпили цю традицію. Байдужих до дітей-сиріт  не повинно бути – тим самим ми дбаємо про наше майбутнє» – наголосив М. Цимбалюк.
Голова ЛОДА зазначив, що згідно із статистичними даними, в деяких районах області, на жаль, тенденція до усиновлення змінилася на гірше, 70% дітей-сиріт влаштовані у дитячі будинки-інтернати.

В області, як і в цілому в державі, сказав Михайло Цимбалюк, спостерігається загальне поширення такого явища, як соціальне сирітство, і додав, що відповідальність за долю кожної дитини має бути покладена на голів районних державних адміністрацій.
Михайло Цимбалюк  також наголосив, що спільними зусиллями влади робляться спроби, аби кожна дитина була на контролі керівництва обласної та районної адміністрацій, згідно програми «Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН  про права дитини» на період до 2016 року у Львівській області».

Також голова Львівської облдержадміністрації позитивно оцінив цьогорічну програму оздоровлення дітей-сиріт, адже із запланованих, було оздоровлено 100% дітей-сиріт, наголосивши, що наступного року ця програма буде більш удосконаленою, увага приділятиметься лікуванню дітей-сиріт.

Довідка:

Станом на 1 жовтня 2011 року у Львівській області перебуває 2842 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з них 2034 особа перебуває під опікою/піклуванням громадян, 256 осіб виховуються у 83 прийомних сім’ях та 20 дитячих будинках сімейного типу.

Усиновлено в поточному році 58 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з них 52 – громадянами України, 6 – іноземними громадянами.
На обліку кандидатів з усиновлення перебуває 94 особи.
Органами опіки та піклування в поточному році надано статус дитини-сироти, дитини позбавленої батьківського піклування 355 дітям.
Cімейними формами виховання охоплено 317 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування (23 влаштовано в прийомні сім`ї та дитячі будинки сімейного типу, 294 – під опіку/піклування).

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *